Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Iskanje s tragičnim koncem

hrib, gora, vzpetina, strmina, vzpon Žurnal24 main
Na območju hriba Golaki v Trnovskem gozdu je konec tedna potekala iskalna akcija. Pogrešanega so našli mrtvega.

V soboto, 16. novembra 2013, ob 16.53 so bili policisti Operativno-komunikacijskega centra PU Nova Gorica s strani svojcev obveščeni, da v Trnovskem gozdu na območju hriba Golaki pogrešajo 66-letnega moškega, domačina iz vasi Predmeja, ki se po podatkih svojcev navedenega dne ni pravočasno vrnil domov. Svojci so pred klicem na policiji že preverili, ali se je pogrešani morda zatekel v katero od planinskih koč.

Policija je zaradi možnosti poškodbe ali onemoglosti pogrešanega, nizkih temperatur in noči takoj začela zbirati obvestila. Policist Gorske enote Posebne policijske enote PU Nova Gorica in pripadniki Gorske reševalne službe – enota Ajdovščina so v okviru možnosti pregledali tamkajšnje planinske poti in gozdne poti od Predmeje v smeri hriba Golaki. Iskanje so jim oteževali tema, zahteven gozdni teren, burja ter sneg in megla nad 1.300 metri nadmorske višine. Kljub intenzivnemu iskanju pogrešanega niso našli, zato je bila neposredna terenska iskalna akcija v soboto po 23. uri začasno prekinjena.

Nadaljevali naslednji dan

Iskalna akcija, ki se jo je udeležilo 80 ljudi, se je nadaljevala naslednji dan zjutraj. Pregledali so obširno območje Trnovskega gozda, območje med Čavnom in Golaki ter širše območje Golakov. Ob 13.35 popoldne so truplo pogrešanega našli približno 300 metrov desno od planinske koče pod Golaki v smeri vrha, zunaj označenih planinskih poti oziroma drugih običajnih lovskih stez.

O najdbi so obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Na truplu ni bilo ugotovljenih vidnih znakov nasilja. Dežurna zdravnica ZD Ajdovščina je odredila sanitarno obdukcijo, s katero bodo določili vzrok smrti. Policisti bodo v zvezi z omenjeno zadevo podali poročilo pristojnemu novogoriškemu okrožnemu državnemu tožilstvu.
 
V sklopu včerajšnje iskalne akcije je skupno sodelovalo večje število oziroma 80 pripadnikov različnih služb. Poleg policistov novogoriške policijske uprave so sodelovali tudi pripadniki Enote CZ za hitro posredovanje Mestne občine Nova Gorica, Gorska reševalna služba – enoti Ajdovščina in Tolmin, kinologi oziroma vodniki s psi za iskanje pogrešanih oseb enot iz Nove Gorice, Tolmina, Postojne, Kopra, ERP Ljubljana in DVRSP Ljubljana, skupina lovcev LD Kozje stena in posamezni domačini, ki so dobro poznali omenjeno območje. Društvo Gora je za potrebe akcije nudilo svoje prostore, CZ Občine Ajdovščina in posamezni domačini pa so zagotovili prehrano za sodelujoče v akciji. Policisti Policijske uprave Nova Gorica se vsem sodelujočim enotam in posameznikom zahvaljujejo za izkazano pomoč pri iskanju pogrešanega domačina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.