Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Italijan v Sloveniji opral 26 milijonov evrov

dENAR Shutterstock
V bankah na Obali je odprl nerezidenčne bančne račune, na katere so tuje družbe nakazovale denar, ki ga je dvigoval v gotovini.

Koprski kriminalisti so zaključili obsežno kriminalistično preiskavo mednarodnih razsežnosti, vodeno zoper italijanskega državljana in več evropskih družb, ki so v bankah na območju Obale v zadnjih dveh letih oprale več kot 26 milijonov evrov.


Italijanski državljan je v bankah na Obali odprl nerezidenčne bančne račune v imenu dveh italijanskih in ene francoske družbe, na katere so te tuje družbe iz tujine nakazovale denar v Slovenijo, italijanski državljan pa je ta denar dvigoval v gotovini. Predstavniki Urada Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja so najprej ugotovili, da je bil denar na bančne račune v Slovenijo nakazan brez ekonomsko utemeljenih razlogov in da gre za t. i. sumljive bančne transakcije. Ugotovljeno je bilo, da je denar izviral iz utaje davkov na območju Italije, kazniva dejanja pranja denarja in utaje pa so izvrševali člani italijanske hudodelske združbe, ki se je ukvarjala s preprodajo kovin preko slamnatih družb.

Koprski kriminalisti so preiskavo v Sloveniji zaključili s podajo kazenske ovadbe zoper italijanskega državljana, 69-letnega moškega iz okolice Sondria v Italiji.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 23:40 15.oktober 2012.

    Še dve leti , pa bo gospod pokojni. Dejte no ga srat , zadaj so malo večji in absolutno MLAJŠI šefi !

  • bober123 18:30 15.oktober 2012.

    Vaš komentar smo izbrisali, ker ni bil v skladu s Kodeksom komentiranja. Uredništvo zurnal24.si

  • Darko 18:09 15.oktober 2012.

    matr so dolg rabil, kaj ne delajo vsak dan na bankah in uradih