Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Izločila bi dokaze z meje

Romuna Nada Černič Cvetanovski
Obramba Romunov. Policisti niso pravilno speljali postopka o zasegu.

“Policija je kršila zakon, saj je prtljago obtoženih na meji pregledovala brez navzočnosti obtožencev,” trdita zagovornika Aleksandruja Carausa in Andriana Oxanija. Romuna sta obtožena, da sta čez mejo potovala s ponarejenimi dokumenti, ki naj bi jima služili za izvrševanje kaznivih dejanj in zakrivanje identitete.

Mejni policist na Obrežju se je kritičnega dne odločil za pregled prtljage Romunov, ki sta z avtobusom potovala iz Ljubljane v Zagreb. “Voznika sem vprašal, katera prtljaga je njuna, in ko je pokazal, sem poklical obtožena,” je povedal mejni policist, ki se je odločil za pregled večje torbe prvoobtoženega Carausa. V torbi je bilo 131 ponarejenih osebnih izkaznic in potni list, zaščitne folije, multifunkcijska naprava, pri osebnem pregledu pa so našli kuverto z večjo količino denarja. Po besedah voznika avtobusa iz Zagreba pa so potniki – na avtobusu so bili le štirje – že opravili kontrolo in šli prek rampe, policist pa je odpiral prtljago, in je, potem ko je odkril nenavadne stvari, Romuna poklical nazaj. Prav zaradi tega obramba zahteva izločitev zapisnika o zasegu predmetov.

Eden bi nekaj priznal

Prvoobtoženi Caraus krivdo priznava, zanika pa sostorilstvo, medtem ko drugoobtoženi Oxani krivde ne priznava. Ne ve niti, kako se je njegova fotografija znašla na ponarejenih dokumentih, na katerih sicer prevladujejo Carausove fotografije.

Oba do izreka sodbe ostajata v priporu.

Komentarjev 1
  • feferon 15:53 21.november 2012.

    Policisti! Lepo vas prosim nabavite kamero in posnemite kar delate. če pa obramba ne bo s tem zadovoljna, pa lahko pojejo kaseto!