Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Izsiljevali in grozili osnovnošolcu

najstniki alkohol popivanje Shutterstock
Izsiljevali 13-letnika, zahtevali denar in grozili s pretepom. Mati dogodek prijavila policiji.

V Mariboru so v torek, 3. maja okoli 15.30 trije fantje na ulici ustavili  vrstnika,  ki  se  je  vračal  proti  domu in ga isiljevali za denar. Zahtevali so 5 evrov, vendar jim 13-letnik denarja ni hotel izročiti. Še naprej so mu grozili in zahtevali, da vsakemu od njih prinese 10 evrov, so sporočili s policijske uprave Maribor.

Najprej zahtevali telefon

Kot poroča portal Maribor 24.si, naj bi se vse skupaj odvijalo na poti skozi železničarsko kolonijo proti Poljanam. K sedmošolcu so pristopili trije mladoletni Romi, ki so ga spraševali, če ima pri sebi telefon in na telefonu Moneto. Enega izmed njih je osnovnošolec prepoznal, saj naj bi hodil na isto osnovno šolo. Iz rok so mu iztrgali telefon, iz njega poklicali na neko telefonsko številko, ko pa se jim klicani ni javil, so telefon vrnili.

Storilcev še niso prijeli

Ko sedmošolec prišel domov, je vse priznal materi, ki je poklicala policijo. Da je bil dogodek prijavljen so povedali tudi na mariborski policiji: »Obveščamo  vas, da smo 3. 5. 2016 od matere oškodovanega otroka na zapisnik sprejeli  kazensko  ovadbo  in evidentirali kaznivo dejanje izsiljevanja po 213.  členu  KZ-1  ter nadaljujemo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve neznanih storilcev."
Komentarjev 3
  • mihatirs 18:25 06.maj 2016.

    glede na to da najbrž nben nima državljanstva jih ne bi pogrešal, če se jim kaj "pripeti"

  • McBobo 18:11 06.maj 2016.

    Pristojni se bodo zganili, ko boš ogrožal Rome in jim kontra povedal svoje.

  • Ferluci 17:04 06.maj 2016.

    "K sedmošolcu so pristopili trije mladoletni Romi.." Stalna praksa ogrožene rase. Pristojni pa nič.