Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Izsledili voznika, ki je do smrti zbil 18-letnika

Novice: prometna nesreča znak policija trikotnik nesreča Nik Rovan
Policisti so izsledili povzročitelja prometne nesreče, ki je nekaj pred 4. uro na Vranskem povozil pešca in odpeljal s kraja nesreče, ne da bi ustavil in poskušal pešcu nuditi pomoč. 18-letni pešec je zaradi posledic nesreče umrl na kraju.

Policisti so povzročitelja prometne nesreče izsledili okoli 11.30. Gre za 32-letnega voznika, doma z območja Polzele. Osumljenemu so odredili pridržanje, v nadaljevanju mu bodo zasegli še vozilo.

Prometna nesreča se je zgodila na stari cesti, približno 300-400 metrov naprej od avtocestnega izvoza Vransko proti Vranskem. Cesta je bila zaradi dogodka več ur zaprta.

Natančne okoliščine prometne nesreče še niso znane, policisti o povzročitelju intenzivno zbirajo obvestila, so sporočili.

95 prometnih nesreč

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 95 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 12 nesreč pa se je končalo lahkimi poškodbami. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 85 kršitev javnega reda in miru ter 131 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 65-krat posredovali na javnih krajih in 20-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli štiri vozila. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 72 tatvin, 36 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, trije primeri ponarejanja listin, po dva primera nasilja v družini in ponarejanja denarja, grožnja in telesna poškodba.

Komentarjev 1
  • 1111 15:26 13.april 2014.

    ...brez veze ga iskat in trošit denar na obravnavah, saj bo oproščen kot Maček...ma kje mi živimo???