Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Jadralni padalec še vedno v komi

Jadralni padalec Andrej Leban
Stanje slovenskega jadralnega padalca je resno, a kaže znake okrevanja. Vsaj še en teden ga zagotovo ne bodo prepeljali v Slovenijo.

Slovenski jadralni padalec, ki je v nedeljo pristal na minskem polju pri Sarajevu, se dobro odziva na terapijo in kaže znake okrevanja. Njegovo stanje je sicer še vedno resno, so po poročanju STA povedali v sarajevskem kliničnem centru.

Predstavnica za stike z javnostmi sarajevskega kliničnega centra Biljana Jandrić nam je sicer že včeraj povedala, da ga naslednjih sedem dni še ne bodo prepeljali v Slovenijo. Ponesrečeni 28-letnik je še vedno v umetni komi, pri njem je tudi njegova družina in skupaj z njo se bodo v kliničnem centru dogovorili o nadaljnjih korakih. Poškodovanega so morali včeraj zaradi krvavitev še enkrat operirati, amputirali pa so mu tudi obe nogi.

Osemindvajsetletnik se je poškodoval v nedeljo popoldne, ko je z jadralnim padalom pristal na minskem polju na območju Jahorine pri Sarajevu. Naletel je na mino, ki je eksplodirala in ga huje poškodovala. Predsednik padalskega kluba Extreme Sport Mirvad Zenuni je po nesreči dejal, da bi padalca lahko rešili, če bi helikopter priletel prej. Več v članku: "Lahko bi mu rešili nogi"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.