Slovenija > Črna kronika
55 ogledov

Janković se na sodišču ni pojavil

slovenija 1.3.2012, Ljubljana, intervju Zoran Jankovic, kandidat za zupana Ljubl Špela Mohorič
Predobravnavni narok je preložen, saj se prvoobdolženi Mitja Marinšek na sodišču ni pojavil. Tudi soobdolženi ljubljanski župan in nekdanji prvi mož Mercatorja Zoran Janković se na predobravnavnem roku v zadevi Niš na sodišču ni prikazal.

Ljubljanskega župana Zoran Janković se danes na predobravnavnem naroku zaradi Mercatorjevega nakupa zemljišča v Nišu na ljubljanskem okrožnem sodišču ni pojavil. Prav tako tudi ne prvoobdolženi Mitja Marinšek, ki naj bi bil tako bolan, da bo sodišče s pomočjo sodnega izvedenca skušalo ugotoviti, ali se je Marinšek sploh sposoben sojenja pred sodnikom. Sodišče je na predlog odvetnikov predobravnavni narok tako preložilo na 5. maj.

Tožilstvo Jankoviću sicer očita, da je s soobtoženimi - nekdanjima sodelavcema Marinškom in Stanislavom Brodnjakom ter ustanoviteljem ljubljanskega nepremičninskega podjetja BSD Borisom Milevojem - preko prijateljskih podjetij pri nakupu zemljišča v Nišu kot takratni predsednik uprave Mercatorja pridobil protipravno premoženjsko korist v višini 100 tisoč evrov.

Janković zoper obtožnico, ki ga bremeni sostorilstva zlorabe položaja, ugovarja, kar pomeni, da krivde ne priznava. Nekdanji prvi mož Mercatorja je sicer že večkrat zatrdil, da pri omenjenemu nakupu zemljišča pred desetimi leti ni šlo za sporne posle niti ni prišlo do zlorabe položaja ali kaznivega dejanja. Sam naj se za sklenitev pogodbe za nakup omenjenega zemljišča sploh ne bi dogovarjal niti omenjenega posla podpisal. Janković je povedal, da je pogodbo sklenil Marinšek in da naj bi bil posel dober.

Komentarjev 11
  • dragec 17:13 09.april 2015.

    ne srbi so večinoma heteroseksualni, tebe pa ebal kak Ljubljančan, saj tamo je vsak drugi peder

  • zdrej 15:58 09.april 2015.

    Sigurno je trenutno zbolel. Ta sindrom obstaja bolj ali manj v Sloveniji. No sodišče, saj ni problema. Časa nimate, torej mu sodite v odsotnosti, drugače samo zapravljate svoj čas. Tako kot če bi bil tam in molčal.

  • Jagijagi1 13:45 09.april 2015.

    U Čuzo NJE!