Slovenija > Črna kronika
5734 ogledov

Planinci ujeti na več kot 2.000 metrih

Reševanje, plaz Gorska reševalna zveza Slovenije
Po nedeljski naporni reševalni akciji planincev, reševalci tudi jutri ne bodo počivali. Planinci so ujeti na Skuti.

Po poročanju Uprave RS za reševanje je v nedeljo popoldan dežurna ekipa Gorske reševalne službe Brnik s helikopterjem Slovenske vojske poskusila dostopiti do planincev v bivaku pod Skuto.

Zaradi neugodnih vremenskih razmer jim ni uspelo rešiti planincev. "Helikopter se je vrnil v dolino in bo z reševalno akcijo nadaljeval v ponedeljek dopoldan," so sporočili. Reševalce čaka po naporni veliki noči še naporen velikonočni ponedeljek. 

Pomoč nudili tudi planincema na Konjskem

Kot smo pisali, je bil v nedeljo Operativno-komunikacijski center Policijske uprave (PU) Nova Gorica obveščen o nesreči v gorah. Snežni plaz je na Mali Mojstrovki odnesel pet ljudi. Po naših podatkih jih je v prostem času vodil gorski reševalec. 

Reševanje so oteževale težke razmere, veliko je bilo megle in tudi sneženja. Med reševalno akcijo je zapadlo še dodatnih deset centimetrov snega, zato je postajala akcija vse težja. Kljub vsemu so jo uspešno zaključili. Po zadnjih informacijah so trije ponesrečenci huje poškodovani in dva lažje. Dve osebi sta bili nepoškodovani. Več informacij v spodnjem prispevku:

Reševanje, plaz Fotogalerija Slovenija Na tečaju varne hoje jih je odnesel plaz

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje, so bili gorski reševalci aktivni tudi na Konjskem, v občini Gorje. Tam sta zašla planinca, ki so ju gorski reševalci postaje GRS Mojstrana nepoškodovana našli in pospremili v dolino.

Komentarjev 4
  • duc1 09:54 10.april 2023.

    Naj počakajo na pomlad.

  • Avatar NickMason
    NickMason 08:59 10.april 2023.

    Kako ,če ARSO vse lepo napove vreme