Slovenija > Črna kronika
100 ogledov

Kakšno je stanje poškodovanega nogometaša?

Prometna nesreča nogometašev, Maribor PGD Maribor
V UKC Maribor stanja nogometašev, ki sta preživela torkovo hudo prometno nesrečo, ne komentirajo. Srbski mediji medtem poročajo o poškodbah enega od njiju.

Včeraj okoli 12. ure se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva mlada nogometaša NK Maribor, dva pa so poškodovana prepeljali v mariborski klinični center. Kakšno je njuno stanje, ni znano. Kot so nam danes zjutraj povedali v UKC Maribor, njunega zdravstvenega stanja ne morejo komentirati. 

Nekdanji nogometaš Maribora Marko Janković, ki letošnjo sezono igra pri Partizanu, je za srbski Blic dejal, da je pretresen zaradi nesreče. "Mrtva fanta, Marjanovića in Baljka sem poznal. Z Novosadčanom Ljubomirjem Moravcem sva bila nerazdružljiva. Je brat mojega dobrega prijatelja. Pravkar sem dobil informacijo, da so mu amputirali roko in nogo ter da se zdravniki borijo za njegovo življenje. Obupan sem, to je velika tragedija," je Janković še povedal za Blic. 

Pomagal, kolikor je lahko

Voznik, kateremu se je nogometaš poskušal izogniti, je za Večer povedal, da se je vse zgodilo zelo hitro. "Vključevala sva se na glavno cesto, pogledal sem levo in desno, ko je naenkrat nekaj švignilo mimo. Obsedel sem za volanom. Tisti hip mi je šlo skozi glavo, zdaj sem videl življenje, zdaj ga ni več," je povedal za omenjeni časnik. 

Njegova partnerka je poklicala reševalce, sam pa je skušal pomagati, kolikor je lahko. Skupaj še z enim moškim sta stekla do ponesrečenca v jarku, ki je bil pri zavesti, a izjemno pretresen. Ocenila sta, da ga morata zadržati na tleh do prihoda reševalcev, da se mu ne bi kaj primerilo. 

Prevozil rdečo luč in trčil v semafor

Po prvih ugotovitvah policistov je voznik prevozil rdečo luč v križišču na Tržaški cesti pri trgovskem centru Rutar. Takrat je v križišče iz smeri, kjer je gorela zelena luč, pripeljal avtomobil. Voznik je v križišču ustavil, da bi preprečil trčenje. Slednje je želel preprečiti tudi mladi nogometaš, ki pa je pri tem izgubil oblast nad vozilom. "Z levim bočnim delom vozila je po nekaj metrih bočnega drsenja tako silovito trčil v železni drog semaforja na sredini vozišča, da je vozilo prepolovilo," so sporočili s PU Maribor. 

Po trčenju je tri potnike, med njimi tudi voznika, vrglo iz vozila. Dva sta na kraju umrla, tretji pa je hudo poškodovan obležal na cestišču. Četrti potnik, sopotnik na prednjem sedežu, je edini ostal v vozilu. Utrpel je lahke telesne poškodbe in je bil prav tako odpeljan v UKC Maribor. 

PREBERITE ŠE:


dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • mph 22:10 03.avgust 2016.

    Se povsem strinjam s tabo. Tragedija bi šele bila, če bi norec za volanom (mladost norost ni izgovor za pravo rusko ruleto, ki se jo grejo nekateri, sem bil tudi sam nekoč mlad, ma nikoli niti približno tako nor, kot ...prikaži več so nekateri danes) pobil zraven še npr. kakšno družino z otroci. Trpijo pa sicer vedno preživeli in svojci.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:52 03.avgust 2016.

    Nam "vijoličnim" je pa vse dovoljeno,pa nedotakljivi smo in neranljivi tudi, včasih

  • zefacveta 21:32 03.avgust 2016.

    Žalostno. Ni zastonj rek hitrost ubija. Prejšnji teden so na Hrvaškem pokopali brata 31 let in sestro 27 let, ki sta umrla zaradi objestne vožnje. In teh zgodb je veliko veliko preveč.