Slovenija > Črna kronika
589 ogledov

Kamniški policisti ujeli serijskega roparja

policija Saša Despot
Kamniški policisti so prijeli moškega, ki je osumljen treh ropov.

Pred tremi dnevi so kamniški policisti odvzeli prostost 32-letnemu moškemu, ki je osumljen treh kaznivih dejanj ropa. Moški je omenjena dejanja izvršil v prodajalnah na območju Kamnika. 

Prvič je ropal 19. decembra pozno popoldne. Na Ljubljanski cesti v Kamniku je vstopil v eno izmed prodajaln in od prodajalke zahteval denar. Svojo zahtevo je podkrepil z uporabo telesne sile in večjega noža. Prodajalka mu je izročila denar v višini 100 evrov. V dogodku ni bila poškodovana. 

Naslednji dan je v zgodnjih jutranjih urah oropal prodajalno na Kranjski cesti v Kamniku. Na prodajni trak pri blagajni je odložil pločevinko pijače in zavojček žvečilnih gumijev, ki mu jih je prodajalka poračunala in izdala račun. Osumljeni je prodajalki izročil bankovec za 5 evrov. Ko je odprla predal blagajne, je izvlekel nož in se z njim nagnil proti njej. Prodajalka se je močno prestrašila in odstopila od blagajne. Moški je iz blagajne pograbil bankovce, si jih natlačil v žep in zbežal iz prodajalne. Med begom pa je izgubil skoraj ves odtujeni denar. Ostalo mu je zgolj 10 evrov. 

Tretji rop je izvršil v popoldanskem času 14. januarja, ko je oropal eno od trgovin na Ljubljanski cesti v Kamniku. Z nožem je zagrozil prodajalki in odtujil 150 evrov. 

nož | Avtor: PU Ljubljana PU Ljubljana
Za roparja usodna preiskava drugega kaznivega dejanja

Policisti so intenzivno zbirali obvestila in dokaze. Med drugim so opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zavarovali sledi, opravili številne informativne pogovore in pridobili posnetke video nadzornih kamer. Opravili so prepoznave oseb po fotografijah, s čimer pa niso zadostno potrdili identitete storilca. Osumljeni si je namreč med ropi zakrival glavo in obraz. 

Policisti so na podlagi načina izvrševanja kaznivih dejanj in delnega videza oz. opisa storilca nakazali možno identiteto storilca, ki pa je niso mogli z gotovostjo potrditi. Med obravnavo in preiskavo drugega kaznivega dejanja, šlo je za nasilje v družini, pa so ugotovili, da se osumljenčeve značilnosti (videz, oblačila, obutev) ujemajo s storilcem ropov.  

Policisti so osumljencu na podlagi zbranih dokazov in potrditve identitete odvzeli prostost. Pridobili so tudi odredbo sodišča za hišno preiskavo, med katero so našli in zasegli predmete, ki ga utemeljeno povezujejo s kaznivimi dejanji ropov. Našli so tako oblačila, ki jih je nosil v času storitve kaznivih dejanj, kot nož. 

Preiskovalni sodnik je po zaslišanju za osumljenca odredil pripor. Osumljenec je bil v preteklosti že obsojen za tovrstna kazniva dejanja, gre za tako imenovanega specialnega povratnika. Za kaznivo dejanje rop je predpisana zaporna kazen od enega do desetih let. 

število preiskanih dejanj rop | Avtor: PU Ljubljana PU Ljubljana

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.