Slovenija > Črna kronika
106 ogledov

Kar dve nesreči na štajerski avtocesti

Prometna nesreča Andrej Leban
Kot sporoča Prometno-informacijski center za državne ceste je na štajerski avtocesti malo po šesti prišlo do hude nesreče, zaradi katere prihaja do daljših zastojev. Na koncu kolone sta trčili še dve tovorni vozili.

Zaradi hude prometne nesreče, do katere je prišlo pri Petrolovem servisu pri Lukovici nekaj minut po 6. uri zjutraj, je bila dve uri zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Krtina in Lukovica proti Mariboru, nastajali so zastoji. Do kolon je prihajalo tudi nasprotni smeri avtoceste, saj so vozniki na območju nesreče upočasnjevali vožnjo in opazovalio posledice nesreče.

Ob 7.35 nam je Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave povedala le, da povratnih informacij s terena na upravi še nimajo in da jih je o nesreči obvestil občan, ki je policistom ob 6.24 povedal, da vozilo stoji na prehitevalnem pasu.

Policisti so z ogledom posledic prometne nesreče ugotovili, da jo je povzročil 43-letni voznik
osebnega avtomobila Škoda Fabia, ker ni vozil po sredini prometnega pasu. V prometni nesreči sta bila udeležena še 61-letni voznik (drž. Bolgarije) tovornega vozila Mercedes s priklopnikom
in 45-letni voznik osebnega avtomobila Peugeot 5008. Povzročitelj je utrpel lahke telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center.

Nekoliko nižje od prve prometne nesreče se je pripetila še ena prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika tovornega vozila Iveco (voznik drž. R Slovenije), ki je trčil v zadnji del priklopnika, tovornega vozila znamke DAF (voznik drž. Poljske), ki je stal v koloni vozil zaradi predhodne prometne nesreče. Povzročitelj je utrpel hude telesne poškodbe, udeleženec pa lahke.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Skippy 08:04 23.september 2015.

    Poleti na primorski avtocesti - stali v zastoju, da smo potem videli, da ni bilo nič, ampak so idioti na polno zavirali, da so si ogledovali neko nepomembno nesrečo.

  • Papaja Popi 07:34 23.september 2015.

    Do kolon prihaja tudi v nasprotni smeri avtoceste, saj vozniki na območju nesreče upočasnjujejo vožnjo in opazujejo posledice nesreče.Takim bedakom bi bilo treba dati enormno kazen