Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Kazensko ovadili voznika

Tako se je avtobus s šolskimi otroki prevrnil konec januarja. (Foto: Spletni med Žurnal24 main
Policisti so kazensko ovadili voznika šolskega avtobusa, ki se je prevrnil. Voznik po nesreči ni obvestil policije.

S PU Murska Sobota so sporočili, da so podali kazensko ovadbo zoper voznika šolskega avtobusa, ki se je 27. januarja ponesrečil. V nesreči se je poškodovalo 19 otrok. Vozniku so izdali tudi položnico, ker po nesreči ni obvestil policije.

Plačilni nalog so mu izdali še, ker otroci na prvih sedežih v avtobusu niso bili pripeti. Zoper samostojno podjetnico pa bodo zaradi enakega prekrška uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

Delo opravili strokovno
Na PU Murska Sobota so ob tem zanikali poročanje medijev, da so preiskavo nesreče opravili površno, pristransko ter da so se za izvedeniško delo odločili šele po pritisku medijev.

Pojasnjujejo, da so sprva odredili izredni tehnični pregled avtobusa. Ker ga zaradi okvare motorja ni bilo mogoče opraviti, so odredili še izvedeniško delo. Odvzeli so registrske tablice in tahografske liste, ki so jih poslali na pregled. "Poleg tega je policija podala predlog Inšpektoratu RS za delo, da pregleda celotno dokumentacijo s področja delovno-pravne zakonodaje v prevozniškem podjetju, čigar avtobus je bil udeležen v nesreči, in pri vozniku," so še sporočili.

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.