Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Kdo je oropal pošto v Turnišču?

Rop pošte v Prulah Anže Petkovšek
Preiskava oboroženega ropa pošte v Turnišču. Ropar sicer ni odnesel ničesar, policisti so ga tudi že izsledili. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

"V zvezi z ropom pošte sporočamo, da smo v ponedeljek odvzeli prostost 43-letnemu osumljencu navedenega kaznivega dejanja. Osumljenca smo danes privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča Murska Sobota, ki je zoper njega odredil enomesečni pripor," je za žurnal24.si povedala Suzana Rauš z murskosoboške policije.

Kot smo že poročali, v petek je zamaskirani neznanec v petek dopoldne skušal oropati pošto v Turnišču. Najprej naj bi grozil stranki pred okencem, naj mu izroči svoj denar; imela ga ni, saj je ravnokar plačala položnice. Svojo grožnjo je moški podkrepil s pištolo, ki jo je prislonil stranki v hrbet in še enkrat ponovil, naj mu da denar. Med tem časom je poštna uslužbenka uspela sprožiti alarm, ki je neznanca prestrašil, da je pošto zapustil in to brez plena.

Po neuradnih podatkih, ki se širijo na murskosoboškem, naj bi šlo za nekdanjega policista, ki ga v vrstah policije sicer ni že nekaj let.

Komentarjev 1