Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Kdo je pomagal napadenemu policistu?

Policist Saša Despot
Dopoldan je moški v Mariboru napadel policista. Temu je na pomoč priskočil neznanec. Predstavnik policijskega sindikata: skrajni čas za ustrezne ukrepe.

Policija je za zdaj z uradnimi podatki zelo skopa. Kot so sporočili, so danes "ob 9. 40 uri na parkirnem prostoru Štajerskega avtodoma d.o.o., Jadranska cesta 25 v Mariboru, obravnavali storilca kaznivega dejanja poskusa preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Na kraju se je nahajala tudi priča kaznivega dejanja in sicer neznan moški, ki je pristopil policistu v pomoč. Navedenega moškega zaradi razjasnitev dejstev in okoliščin kaznivega dejanja prosimo, da pokliče na telefonsko številko 113 ali 02 222 12 00."

Po naših neuradnih podatkih je policist ob napadu opravljal redne naloge pri nadzoru prometa, nasilnež pa ga je lažje telesno poškodoval in je sedaj v bolniškem staležu. 

Kot je znano, je prišlo konec avgusta do tragičnega dogodka, ko je neuravnovešeni pripadnik Slovenske vojske Dušan Petrovčič v Litiji ustrelil policista Damijana Kukoviča in mu prizadejal smrtno rano. 

"Vsak teden se nas kdo loti"

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič je zgrožen nad novim napadom na pripadnike policije. "Vsak teden se nas kdo loti," je dejal in za zurnal24.si napovedal oster apel predvsem tožilstvu, naj se pri obravnavi tovrstnih dejanj v prihodnje zavzame za strožje kazni, saj nasilje nad policisti za družbo ne sme biti sprejemljivo. Petrovič še izpostavlja, da so policisti žrtve napadov med opravljanjem nalog, ki jim jih nalaga zakon, zato še posebej upajo na boljšo pravno zaščito. Dodal je še, da so z napadenim članom svojega sindikata že vzpostavili stik ter mu bodo nudili vso potrebno pravno pomoč.

Komentarjev 4
  • Igor Đukanović 20:45 05.september 2014.

    Ni malo slabih policistov. Navsezadnje že sam poklic nima niti približno takšnega ugleda kot na primer med Angleži. Zato bi morali preverjanje prijav zoper policiste veliko bolj učinkovito. A po drugi strani bi vseeno pravosodje moralo učinkoviteje ščititi uniformo. Če ...prikaži več Če hočemo pravno državo, moramo omogočiti kompetentnim in poštenim policistom, da kvalitetno in brez strahu opravljajo svoje delo.

  • Johan Spohan 20:09 05.september 2014.

    Klobo partijski klobasač.

  • mima-šiš 19:19 05.september 2014.

    Nimaš pojma. Govoriš da so problem posamezni policaji. Vedno so izjeme, se strinjam. Vendar velika večina..Teh je nekaj tisoč. Od 2 miilijona ljudi sa pa tudi najdejo POSAMEZNi problematiki, ki bodo vedno problematični. In lahko hodijo policisti naokrog kot zlati ...prikaži več angeli še vedno bodo posamezniki problem. Vedno in povsod se bo našel nek psiho. Pa preizkusi to mojo teorijo čemeni ne verjameš in preveri - kje je po tvojem najboljša policija na svetu. Poguglaj pa preberi če tam nimajo norih posameznikov. Za tvojo informacijo, Slovenija še vedno spada med najbolj varne države na svetu. Top 5. Če meni ne verjameš pa poguglaj.