Slovenija > Črna kronika
13766 ogledov

Na AC obrnil in pet km vozil v nasprotno smer

Vožnja v nasprotno smer PU Ljubljana
Ker ni mogel počakati pred zaprtim predorom Trojane, je na avtocesti vozil v nasprotno smer in povzročil prometno nesrečo.

Ljubljanski policisti so v dopoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo na avtocesti A/1 Blagovica - Trojane, ki jo je povzročil  voznik osebnega vozila zaradi vožnje v nasprotno smer.

"Voznik osebnega vozila je zaradi zaprtega predora Trojane (goreče tovorno vozilo), z vozilom pred predorom polkrožno obrnil in pričel voziti v nasprotni smeri od dovoljene," je pojasnila Nataša Pučko. "Nadzorni sistem Darsa je zaznalo vožnjo v napačno smer in takoj preko portalov obveščalo ostale voznike na nevarnost."

Ljubljanski prometni policisti so voznika ustavili pri izvozu Blagovica. "Ugotovljeno je bilo, da je voznik pred zaustavitvijo povzročil prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena še dva voznika osebnih vozil," pojasnjuje Nataša Pučko. "Slednja sta vozila v pravilni smeri, vsak po svojem prometnem pasu." 


Ko je po nasprotini smeri po levem prometnem pasu pripeljal povzročitelj, je voznik na levem pasu, v izogib trčenju zavil desno, pri tem pa trčil v voznika ob njem. Nihče od udeleženih po podatkih policije ni utrpel telesnih poškodb.

"Pri preiskovanju prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil v nasprotni smeri pet kilometrov in s svojo vožnjo zelo ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu," je še pojasnila Pučkova. "Policisti so z voznikom opravili preizkus alkoholiziranosti,
ki je bil negativen, vozniku so na kraju odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo ter zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče."

Za vožnjo v nasprotno smer, je predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • dragec 13:59 28.november 2017.

    Mislim, da si ti psihopat

  • primoz15 05:27 27.november 2017.

    Direkt v zapor z njim.

  • Žurnalček 10:00 26.november 2017.

    Čudi me kako in zakaj ni obrnila vsa stoječa kolona os. avtomobilov !