Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Klical na 113, prosil za pomoč, nato prekinil

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Kranjski policisti so pozno sinoči na številko 113 prejeli klic občana, ki je prosil za zdravniško pomoč, nato pa prekinil. V ozadju glasen jok otroka.

Klic so policisti najprej preusmerili na 112, saj je klicatelj naprej rekel, da potrebuje zdravniško pomoč. Zdravstvenim delavcem je nato pojasnil, da zdravnika in pomoči ne potrebuje več.

V naglici jim je razložil, da je njegova partnerka z otrokom v naročju padla po tleh, se udarila v glavo in za krajši čas izgubila zavest. Povedal je, da je zdaj v redu. Telefonsko zvezo je potem prekinil, za nikogar več ni bil dosegljiv, svojih podatkov pa med klicem ni dal.

Glasen jok otroka, ki se je slišal v ozadju, policistom vendarle ni dal miru, sprožili so akcijo. Naslednjih nekaj ur so intenzivno zbirali obvestila in praktično brez podatkov klicatelja nazadnje  tudi  izsledili.  Vztrajali  so  tudi,  naj  partnerko  in otroka pregleda  zdravnik,  ki  je po pregledu oba preventivno napotil v jeseniško bolnišnico.

Tuje krivde policisti za padec niso ugotovili.

Policisti pri tem opozarjajo  pa, da so interventne  številke  namenjene zagotavljanju nujne pomoči. Zato naj vsak, ki  kliče,  pove  vse podatke, ki jih pristojno potrebujejo za organizacijo intervencije. Klicev se ne prekinja, pomoči pa ne zavrača. Na ta način se v nujnih  primerih  samo  izgublja  dragocen  čas, ki ga ne bo mogoče zavrteti nazaj. Klicatelj naj bo ves čas tudi dosegljiv.

Komentarjev 2
  • asmas 11:15 03.april 2015.

    zato pa je Veper in celotna KPS s kučanom na čelu proti temu,da se telekom proda tujcu.kajti s dnem prodaje bi prisluškovanje ugasnilo

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:27 02.april 2015.

    No vidš..ne rabš dat podatkov da pride pomoč. Izsledijio lepo lokacijo mobilnika in to je to.