Slovenija > Črna kronika
23551 ogledov

Ko je česala psa, ji je s kijem zlomil lobanjo

Bejzbolski kij Profimedia
Šočriju Mehmetiju iz Maribora, ki je z lesenim bejzbolskim kijem lani hudo ranil bivšo partnerico, ni uspelo z dokazovanjem svoje neprištevnosti. Tožilstvo je zoper njega vložilo obtožnico za poskus umora.

Petintridesetletnica je v četrtek, 28. aprila lani, na zelenici v blokovskem naselju ob Betnavskem gozdu v Mariboru česala svojega psa, ko jo je iz zasede napadel 48-letni bivši partner Šočri Mehmeti. "Evo ti, k..., na," je zavpil, jo z bejzbolskim kijem udaril po glavi, poškropil s solzivcem in tepel še po celem telesu. K nepredstavljivemu nasilju naj bi ga domnevno gnala maščevanje in ljubosumnost.

Šočri Mehmeti | Avtor: Večer Šočri Mehmeti Večer
Rešil jo je nekdanji policist

Najhujše je preprečil nekdanji policist, ki je pregnal napadalca in poklical reševalce. Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so policiji kmalu po sprejemu sporočili, da je žrtev izredno hudo poškodovana, imela je zlomljeno lobanjo in odrgnino na možganih, in je v smrtni nevarnosti. Življenje so ji k sreči rešili, posledice napada, fizične in psihične, pa še čuti. 

Še med sodno preiskavo je izvedenec psihiatrične stroke dr. Mladen Vrabič podal mnenje, da je bil Mehmeti v času storitve dejanja poskusa umora zaradi duševne motnje in možganske okvare neprišteven, zato je tožilstvo sprva predlagalo obvezno psihiatrično zdravljenje in varstvo v zdravstvenem zavodu.

Tudi osumljenec je nerazumljivo opisoval odnos z žrtvijo, razlagal še, da mu "hekajo" prek interneta, prisluškujejo njegovemu telefonu, in da se več čas počuti ogroženega. Pred okna svojega stanovanja je zato naložil avtomobilske gume, da bi ga branile pred morebitnim strelskim napadom. Za grožnjami naj bi po njegovem stal kar nekdanji premier Janez Janša, temu naj bi tudi pošiljal pisma. Tudi po mnenju njegovega tedanjega zagovornika, odvetnika Andreja Pipuša, ki ga je prejšnji mesec zamenjal Andrej Kac, naj bi vse to kazalo na njegovo psihično motenost.

Peljal se je samo v trgovino

Predsednica sodnega senata, sodnica Maša Blažeka, pa je morala pridobiti še drugo izvedensko mnenje, in strokovnjaki iz komisije za fakultetna izvedenska mnenja niso delili mnenja s kolegom Vrabičem. Po njihovem obdolženi v času dejanja ni bil neprišteven, ampak je bila njegova sposobnost razumeti pomen dejanja in imeti v oblasti svoje ravnanje (zgolj) bistveno zmanjšana.

Ker je tudi po soočenju strokovnjakov ostalo pri "remiju", je sodišče postavilo še tretjega izvedenca, dr. Vesno Švab. Ta prišla do enakih zaključkov kot komisija za izvedenska mnenja, zato je okrožna državna tožilka Tadeja Majcen zoper Mehmetija sestavila obtožnico za poskus umora na grozovit način, ki jo je včeraj prvič predstavila.

Mehmeti je dejal, da jo razume, svoj zagovor pa da bo še pripravil. Doslej je povedal, da se napada ne spominja. Tistega dne se je peljal v trgovino, bivšo partnerico zagledal na prehodu za pešce in zaradi občutka ogroženosti zavil za njo. Od trenutka, ko je parkiral, se ne spominja več ničesar, šele ob vzklikih "halo, halo" se je spet zavedel. Bejzbolski kij, ki ga je imel, tako kot solzivec, v avtu zaradi svoje varnosti, je nato odvrgel v grmovje. Včeraj so ga pokazali tudi na sodišču, prav tako fotografije in posnetke s prizorišča napada.

 

Komentarjev 13
  • Pišmevuh 17:02 13.junij 2023.

    Cigana mora partnerica ubogat. Pri njih ne bo nikoli enakopravnosti in feminizma.

  • SlavkoKrizman 13:13 13.junij 2023.

    zbrcat golazen ven iz države za vedno

  • Avatar Jud_Süß
    Jud_Süß 09:47 13.junij 2023.

    Mater je folk fukjen.