Slovenija > Črna kronika
6708 ogledov

Podrobnosti hladnokrvnega umora v Bovcu

Nož kri nasilje umor dokaz
Motiv za umor 34-letnega moškega v Bovcu naj bi bil spor med žrtvijo in osumljencem.

Policisti OKC Nova Gorica so bili v sredo devet minut čez polnoč s strani občana obveščeni o nasilnem kaznivem dejanju na Bovškem. Na kraj so poslali patrulje, ki so kraj zavarovale in izvedle nujne ukrepe s ciljem izsleditve in prijetja osumljenca. Tega so ob 1.55 izsledili in prijeli na kraju začasnega prebivališča, je na tiskovni konferenci povedal Marino Pangos, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica. 

Med preiskavo so ugotovili, da je 24-letni osumljenec napovedano prišel na obisk k 34-letni žrtvi. Povabil ga je, da za trenutek izstopi iz stanovanja. Ko sta bila pred stanovanjskim objektom, je 24-letni moški z ostrim predmetom napadel 34-letnika in mu prizadejal številne telesne poškodbe v različne dele telesa. 

V tem času je bil v stanovanju žrtve 34-letni moški, ki je zaslišal hropenje in stopil iz stanovanja. Takrat je osumljenec z dejanjem prenehal in s kraja pobegnil. Priča je nemudoma poklicala policijo in reševalce Nujne medicinske pomoči. Reševalci Zdravstvenega doma Tolmin so ranjenemu moškemu nudili prvo pomoč, a je ta zaradi hudih poškodb umrl. 

Nož Umor v Bovcu Slovenija Izkrvavel pred domačo hišo, zabodel ga je 24-letnik iz BiH

Policisti so v bližini kraja, kjer je bilo storjeno kaznivo dejanje, našli odvržen predmet, s katerim je 24-letni moški napadel žrtev. Poleg tega so našli tudi nekatere druge predmete, ki bodo služili kot dokaz v predkazenskem postopku. 

Policisti so na podlagi opisa in določenih posrednih podatkov ugotovili, kdo naj bi bil osumljeni, nato pa to informacijo z dodatnim potrjevanjem potrdili do te mere, da so ga prijeli. Na podlagi pisne odredbe sodišča so na naslovu začasnega prebivališča osumljenca opravili hišno preiskavo, med katero so našli določene predmete in sledi. 

Policisti in kriminalisti še vedno intenzivno zbirajo obvestila v povezavi z motivom za umor. Po do zdaj zbranih podatkih naj bi bil motiv za umor nerazčiščene osebne zadeve med osumljenim in žrtvijo. Nakazuje se, da je do spora med njima prišlo v zadnjem času, je dejal Pangos. Moška sta se spoznala med opravljanjem dejavnosti, povezanih s turizmom, poleg tega pa je Bovec majhen kraj, je dodal Pangos.   

Osumljenec je državljan Bosne in Hercegovine z začasnim bivališčem na območju Bovca, kjer živi od maja letos. Do zdaj osumljeni v Sloveniji ni bil obravnavan za nobeno kaznivo dejanje. Podatke njegove matične države policisti še pridobivajo. 

Policijski trak Tragično Slovenija Policija preiskuje umor: 24-letnik z nožem napadel 34-letnika

24-letni osumljenec je bil včeraj ob 16. uri pripeljan pred dežurno preiskovalno sodnico, ki je zaradi ponovitvene nevarnosti in begosumja odredila pripor. Zagrožena kazen za umor na zahrbten način je najmanj 15 let zapora. 

V letu 2019 so na območju PU Nova Gorica obravnavali dva poskusa uboja, en poskus umora in sredin primer umora. Lani pa so obravnavali en poskus umora in en umor. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • nina 15:04 05.oktober 2019.

    Vse se enkrat vrne,Tokrat upam v najhujši obliki,kar je možno.

  • romy 16:36 04.oktober 2019.

    Jugo,ste mislili da ne obvladajo nožev,kar uvažajte jih še..

  • leonardo 15:00 04.oktober 2019.

    Hej novinar veš da te občudujem. Za zadevo9, ki bi jo lahko opisal v štirih stavkih si razvlekel v roman! Vse že videno, vse že slišano!