Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Konjiški policisti prijeli roparja s sekiro

Policija Andrej Leban
Konjiški policisti so včeraj, takoj po ropu pošte v Slovenskih Konjicah, prijeli 30-letnega oboroženega storilca in mu odvzeli prostost.

Včeraj nekaj po 16. uri je občan poklical na Policijsko postajo Slovenske Konjice in sporočil, da je pred pošto v Slovenskih Konjicah opazil sumljivega moškega.  Policisti so nemudoma odšli na kraj in pri begu iz prostorov pošte zalotili oboroženega zamaskiranega moškega, ki jo je tik pred tem oropal.

Policisti in kriminalisti so v nadaljevanju z zbiranjem obvestil ugotovili, da je osumljeni zamaskiran in s sekiro vstopil v prostore pošte, zagrozil uslužbenkam in od njih zahteval denar. Uslužbenke so mu izročile več tisoč evrov.

Nato je z ukradenim denarjem poskušal pobegniti s pošte, a so ga prijeli konjiški policisti, ki so ga obvladali šele z uporabo prisilnih sredstev. 30-letnik ima stalno bivališče prijavljeno v Velenju, neprijavljen pa je že nekaj časa bival v Slovenskih Konjicah.

Osumljenega Velenjčana bodo celjski kriminalisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Zaradi suma storitve morebitnih drugih kaznivih dejanj kriminalisti in policisti še zbirajo obvestila, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.