Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

"Kopala sva se, ko naju je pritisk povlekel na dno"

Nesreča trajekta na Jablancu Nel Pavletic/Pixell
Včerajšnja nesreča trajekta bi se lahko končala tragično. Na trajektu je bilo 120 ljudi. Trajekt so že odstranili od obale in ga pripeljali dopristanišča. Dve osebi sta še na zdravljenju.

Po včerajšnji nesreči so trajekt iz plaže že pripeljaljali v pristanišče, kjer ga bodo pregledali.

Panika zajela plažo

Ljudje so kričali. Trajekt se je zaletel v plažo in ljudje so v paniki začeli teči po njej. Avtomobili na trajektu so udarili eden ob drugega in kmalu zatem je bila obala polna gasilcev. Prišli so tudi reševalci in policisti, je dogodek za 24sata opisal njihov bralec, ki je malo po nesreči z gliserjem prišel do obale.

Nesreča na srečo ni zahtevala smrtnih žrtev, je pa bilo poškodovanih sedem ljudi. Štiri z lažjimi poškodbami so zvečer že izpustili s senjske bolnišnice. Izpuščena je bila tudi deklica, ki je bila na opazovanju v reški bolnišnici. Še vedno pa sta na zdravljenju v Reki dve osebi, kis ta se težje poškodovali.

Odpovedale krmilne naprave?

Trajektu Barbat, ki je last Rabske plovide, so najverjetneje odpovedale krmilne naprave. Kapitan je poskušal tragedijo preprečiti tako, da je kopalce opozoril s signalnim opozorilom. Na srečo se je večina odzvala, saj je bila v trenutku nesreče plaža polna kopalcev. Policija je kapitanu in sodelavcem odredila tudi preizkus alkoholiziranosti, ki pa ni pokazal vsebnosti alkohola, še piše 24sata.

"Kopala sva se, ko naju je pritisk povlekel na dno"

"Ležal sem na plaži, ko je proti meni prišel ogromen val. Videti je bilo kot cunami," nesrečo opisuje eden izmed očividcev.

"Pritisk naju je vlekel proti dnu, ko je trajekt zapeljal mimo mene in sina. Nato je udaril ob obalo, kjer je sedela moja mama. Ko se je zabil, se je ustavil tudi propeler in voda naju je vrgla na gladino," je nesrečo za 24sata opisala Marina Šokčić. Dodala je še, da je sina ves čas držala za roko, on pa njo za lase. Iz morja ju je nato nekdo izvlekel.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.