Slovenija > Črna kronika
5575 ogledov

Koper: Sodišču plačal bajni znesek, da mu ne bo treba čakati v zaporu

sodišče Saša Despot
Sergej Racman je sodišču v zameno za prostost ponudil 800.000 evrov.

Sodniki so njegovemu predlogu ugodili, vendar odločitev še ni pravnomočna, zato Racman ostaja v priporu.Tožilstvo se je na takšno odločitev senata pritožilo.

Ob tem velja omeniti, da je bil Racman dlje časa v Kanadi in so ga slovenski pravosodni organi iskali z mednarodno tiralico. Ujeli so ga šele, ko so ga ustavili prometni policisti in ga legitimirali. 

Sergej Racman | Avtor: mediaspeed mediaspeed
Sergeja Racmana, Dejana Šurbka, Jožeta Kojca in Vesno Ternovec obtožnica bremeni zlorabe prostitucije v klubu Marina pri Ajševici.

Na spreten način naj bi pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev. Družba Cratos naj bi pri tem pridobila za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

Obtoženi krivde ne priznavajo. Racman pa je po poročanju medijev postopek označil kot 'fantazijski konstrukt' specializiranega državnega tožilstva, ki naj bi sodelovalo tudi s konkurenco kluba Marina in nacionalnimi preiskovalnim uradom.

Sodišče je sicer sredi avgusta zavrnilo predlog za Racmanovo varščino. Njegovi zagovorniki so namreč namesto predlagali, da se za varščino zastavi nepremičnino Racmanove nekdanje žene.

Najvišjo varščino v zgodovini Slovenije - okrogel milijon evrov - je sicer za prostost med sojenjem plačal podjetnik in nekdanji lastnik franšize Dinners Club Slovenija Tomaž Lovše.

Komentarjev 8
  • krucefiks 16:03 02.september 2021.

    plus za to ga še kaznovat,pa zaračunat mu bivanje v zaporu

  • bogdan76 14:06 02.september 2021.

    Racman in MIKI MIŠKA raču pri NLB Leon tebe preganja Janša tudi ponevi imaš jugoudbaše v žabariji in murglah.

  • marija6 11:39 02.september 2021.

    nekaj kar nam vsi zamolčijo in mešajo meglo: https://politico.si/po-kostanj-v-zerjavico-primorsko-vprasanje/