Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Kradejo kolesa, meglenke, izpred hiše odpeljali tudi cel avto

Avto brez koles Bralec Matej
Na različnih mestih Slovenije te dni prihaja do številnih kraj predmetov, ki jih imajo lastniki v avtomobilih, tatovom pa očitno dišijo tudi posamezni deli avtomobilov, ki jih enostavno odmontirajo. Lastnik avtomobila v Kopru je tako svoje vozilo našel brez koles.

V garažni hiši na Krožni cesti v Kopru je neznanec z osebnega avtomobila Honda Civic ukradel vsa štiri kolesa, s čimer je lastnika oškodoval za 1800 evrov.

V Postojni je imel domačin parkiran osebni avto pred železniško postajo; ko se je vrnil, je našel avto brez registrskih tablic. Neznanci so ga oškodovali za 40 evrov.

Z  osebnega vozila znamke Volkswagen Golf, parkiranega na Okrogarjevi ulici v  Celju,   je  v  noči  iz  nedelje na ponedeljek neznani storilec ukradel meglenke in masko vozila ter poškodoval odbijač.

Z avtomobilskimi deli se medtem niso ukvarjali neznanci v Žalcu, ki so odpeljali kar cel avto. VW Golf, serije 6, registrskih številk CE CK-851, črne barve je bil parkiran pred stanovanjsko zgradbo na Tomšičevi ulici. Lastnik je krajo svojega avtomobila opazil danes zjutraj.

Ne puščajte stvari v avtomobilu

Policisti so že ničkolikokrat opozorili voznike, naj ne puščajo predmetov v svojih vozilih. Opozorila ne zaležejo.

Celjski policisti preiskujejo vloma v dve vozili na Ipavčevi ulici v Celju; neznanci so iz enega odnesli kotno brusilko, tri akumulatorske izvijače  in udarno kladivo, iz drugega pa električni  vrtalni  stroj,  dva baterijska vrtalna stroja in aluminijasto lestev.

S tatovi iz avtomobilov se ukvarjajo tudi kranjski policisti. V  dveh  primerih,  pri  Praprotnem  v  Škofji Loki in Ljubljanski cesti na Bledu,  je storilec vlomil v osebni avtomobil. Pri Praprotnem je storilec v avtomobil  vlomil  z naviranjem vrat, ga odprl in pregledal. Iz prtljažnika je  ukradel  manjši  znesek  gotovine  in  plačilne kartice. Na Bledu pa je storilec  v avtomobil nasilno vlomil skozi prtljažnik; vzel je avtoradio in USB ključ.

"Za vlome v vozila si storilci običajno izberejo večja parkirišča, osamljene kraje,  neosvetljene  parkirne  prostore,  kazniva  dejanja pa izvršujejo v različnih  delih  dneva," pri tem ugotavlja Bojan Kos s kranjske policijske uprave.  Pri  vlomih  storilci   iščejo  priložnost, da si pridobijo protipravno  premoženjsko korist, vidijo pa jo v predmetu, ki je najpogosteje  na  vidnem  mestu  v  vozilu.  "Ni pa to nujno, saj, če iščejo priložnost,  temeljito  pregledajo celotno vozilo, tudi prtljažnik in predalnike," dodaja Kos.

Najpogosteje ukradeni predmeti iz vozila so torbice, denarnice, navigacijske  naprave, avtoradii, prenosni računalniki in mobilni telefoni, kar   si   storilci   prilastijo  z  razbijanjem  stekla  vozila,  nasilnim odklepanjem   ključavnice   in  uporabo  drugih  pripomočkov.  Shranjevanje
predmetov v vozilih policija odsvetuje.

Komentarjev 1
  • Ferluci 16:03 29.september 2015.

    Pa si je spet nek balkanecpolepšal yugeca...