Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Kradel, ko so bili doma

Vlomilec Shutterstock
Tržiški policisti so pridržali 48-letnega Tržičana, ki je osumljen več kraj v Tržiču in okolici.

Tržiški policisti so včeraj obravnavali 48-letnega Tržičana, ki je utemeljeno osumljen, da je 14. in 17. 11. 2013  v Tržiču in okolici izkoristil nepazljivost dveh oškodovancev in iz odklenjenega stanovanja odtujil prenosni računalnik in mobilni telefon. V obeh primerih je ravnal posebej predrzno, saj je kradel, ko sta bila oškodovanca doma.

Moški je bil že večkrat obravnava zaradi različnih kaznivih dejanje. Policisti so mu včeraj odvzeli prostost in ga pridržali. Storilec, ki je storil tatvino na posebno predrzen način se kaznuje z zaporom do petih let.

Zaklepajte stanovanja

V izogib tovrstnim tatvinam svetujemo naj stanovalci zaklepajo vrata svojih stanovanj, varnostno verižico pa naj imajo vedno zataknjeno, še zlasti, če so  sami. Predvsem to velja za starejše osebe in otroke. Prav tako naj stanovalci ne odklepajo vrat neznancem in naj jim ne omogočajo vstopa v
stanovanja.  Policija svetuje tudi uporabo domofonov in videodomofonov ter kukal na vhodnih vratih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.