Slovenija > Črna kronika
68 ogledov

Krajan Polhovega Gradca umrl med podiranjem dreves

Drevo na avto Anže Petkovšek
V gozdu nad Dolenjo vasjo pri Polhovem Gradcu je v soboto v nesreči, ki se je okoli 14. ure zgodila pri podiranju drevesa, umrl krajan. Skoraj istočasno je drevo pod seboj do smrti pokopalo tudi 38-letnika na območju Slovenske Bistrice.

Kot v dnevnem biltenu navaja center za obveščanje, so bili aktivirani gasilci, gorski reševalci ter reševalci in zdravnik nujne medicinske pomoči, a je bilo oživljanje neuspešno.

Gasilci so s terenskim vozilom po potoku prepeljali reševalce nujne medicinske pomoči v bližino kraja dogodka ter pomagali pri oživljanju poškodovanca. Aktivirani so bili tudi reševalci postaje gorske reševalne službe Ljubljana, ki so z vrvno tehniko in nosili ponesrečenca dvignili iz grape. Kljub trudu vseh je ta na kraju preminil, navaja bilten.

Na kraju so bili prisotni tudi policisti in zdravnik inštituta za sodno medicino.

Delo v gozdu usodno za 38-letnika

Pri delu v gozdu na območju Slovenske Bistrice se je v soboto smrtno ponesrečil moški, star 38 let. Kriminalisti so na kraju nesreče ugotovili, da je moškemu pri podiranju drevesa na strmem pobočju spodrsnilo in je padel. Zdrsnilo je tudi že podrto drevo in ga tako poškodovalo, da je umrl na kraju dogodka, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.