Slovenija > Črna kronika
7684 ogledov

Kranj: Mrtvo pijana voznica slalomirala po cesti

zastoj, policist, kontrola, Kompolje
1/3
Žurnal24 main
Ko je v telesu toliko alkohola, začnejo človeške funkcije odpovedovati. Ta voznica pa se je odpravila za volan.

Kranjski policisti so na podlagi prijave nezanesljive vožnje v soboto obravnavali voznico, ki je po cesti "slalomirala" s kar štirimi promili alkohola.

Alkotest je pokazal kar 1,83 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. To je stopnja, pri kateri človeške funkcije niso samo oslabljene, ampak že začnejo odpovedovati, so sporočili s policije.

"Voznica bi verjetno morala biti v komi, ne v avtu za volanom. Človekove reakcije za vožnjo so sicer že precej zmanjšane pri pol promila, ko ni več možna normalna vožnja," so opozorili na Policijski upravi Kranj.

Nekoliko manj, a vseeno zelo veliko alkohola je imel v izdihanem zraku ponoči tudi voznik avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal dva promila oziroma 0,90 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

slovenija 01.07.2011 policija, policijska patrulja, kontrola, radar, ustavljanje | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Še trem voznikom so policisti zasegli vozila. Eden je bil "samo" brez veljavnega vozniškega dovoljenja, drugi je ob tej kršitvi tudi odklonil strokovni pregled in vozil neregistriran avtomobil z drugimi registrskimi tablicami, tretji pa se je policijski kontroli poskušal izogniti z begom, vendar je zaradi prehitre vožnje pristal in obstal na krožišču. V postopku se ni upiral.

"Tukaj ne gre za majhne napake voznikov ampak zelo tvegana in ogrožajoča početja, ki se v delčku sekunde lahko spremenijo v tragedijo. Zato ne počnite tega," so pozvali na policiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • zvone92 15:30 16.junij 2019.

    Za take primere bi bilo NUJNO z imenom in priimkom imenovati dotičnega. Nic voznica voznik, preprosto IME in PRIIMEK.

  • Gandolf 11:43 16.junij 2019.

    Jutri bodo spet med nami na cesti!

  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 11:04 16.junij 2019.

    Naj mi sedaj kakšen pametnjaković z AVP pove, kako bi pomagalo, če bi imeli v zakonodaji predpisano 0,0 %. Bi to spravilo take paciente s ceste?