Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

Krepko pijan v drugega

policija Saša Despot
Radovljiški policisti so včeraj popoldan v Globokem obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zakrivil krepko pijan voznik.

Alkotest pri vozniku, ki je zakrivil prometno nesrečo, je pokazal kar 0,94 mg/l. Za primerjavo: najvišja še dovoljena stopnja alkohola za vožnjo vozila znaša 0,24 mg/l.

Krepko pijan vooznik je očitno zaradi alkohola in nepravilne strani vožnje trčil v drugega voznika in povzročil prometno  nesrečo  z  materialno  škodo. Policisti so voznika izločili  iz  prometa,  o  njegovem  ravnanju  pa bodo s predlogom,  da  se  mu  vozniško  dovoljenje  odvzame,  obveščali pristojno okrajno sodišče.

V  zadnjih  nekaj  dneh  se  je na Gorenjskem zvrstilo že več prometnih nesreč, ki so jih povzročili vozniki pod vplivom alkohola. Dva pijana voznika – eden v Škofji Loki  (0,57  mg/l),  drugi  na  Bledu  (0,86  mg/l)  –  sta  preko  vikenda »spregledala«  krožišče  in  sta  vanj trčila, še eden od te trojice, ki je imel  v  izdihanem  zraku  »najmanj«  alkohola  (0,52  mg/l),  pa  se  je z avtomobilom  potem,  ko  je  že zletel s ceste, ustavil tik pred reko.

"Zato opozarjamo,  da  so  pri  tako  visokih stopnjah alkohola nevarnosti realno dejstvo  in  te  nevarnosti  ubijajo,  največkrat  nedolžne. Zato vozite le trezni," pri tem poziva Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.