Slovenija > Črna kronika
818 ogledov

Kriminalca skušajo ujeti z mrzlim pivom

Europolove razglednice Europol
Akcija policijskega urada Europol.

Evropski policijski urad Europol je, da bi prijel 21 najbolj iskanih kriminalcev v Evropi, na svoji spletni strani objavil razglednice, v katerih jim domače policije sporočajo, da si želijo, da bi bili doma. Med njimi je tudi razglednica slovenske policije, namenjena Danijelu Borojeviću zaradi oboroženega ropa banke v Celju leta 2002.

Na razglednici s podobo ljubljanskega Tromostovja piše: "Dragi Danijel, poskušali smo vzpostaviti stik s teboj, a se nam nisi nikoli oglasil. Zate imamo nekaj posebnega...".

Europolove razglednice | Avtor: Europol Europol

V sporočilu za javnost z naslovom Dragi najbolj iskani evropski kriminalci na begu - policija vas to poletje želi doma, je Europol danes pozval ljudi k pomoči pri iskanju 21 najbolj iskanih kriminalcev v Evropi. Prosijo jih, naj razglednice, namenjene kriminalcem, ki so objavljene na tej spletni povezavi, pošiljajo drugim in na ta način pomagajo pri njihovem iskanju.

Kot poudarjajo, kriminalci ne počivajo niti poleti, dopustniške destinacije pa so znane kot priljubljena skrivališča kriminalcev na begu. Izpostavljajo tudi, da se iskani verjetno ne skrivajo v državi, v kateri so storili zločin. Europol še izpostavlja, da večkrat, ko si bodo ljudje delili razglednice, več možnosti je, da ubežnike najdejo in spravijo za zapahe.

Nekatere razglednice so še posebej duhovite. Tako finska policija na razglednici z likom božička, ki drži v roki napis Vrni se, išče ponarejevalca in goljufa Jarkka Nurminena, ki je nezakonito pridobil okoli 100.000 evrov. Sporoča mu, da vedo, da je mojster ponaredb, da pa obstaja samo en božiček, ki si želi, da se vrne na Finsko. Češka policija skuša svojega kriminalca ujeti s povabilom na mrzlo pivo, švedska policija pa svojemu s štirimi sličicami daje navodila, kako se lahko preda oblastem, hrvaška pa iskanega kriminalca išče s povabilom na "jadranje, ki ga ne bo nikoli pozabil".

Europolove razglednice | Avtor: Europol Europol

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • pikijakob 13:36 05.avgust 2017.

    Za Igorja je tudi kartica?

  • pikijakob 13:35 05.avgust 2017.

    A Igor je tudi že gor?

  • Žurnalček 17:41 04.avgust 2017.

    Če že pišete , napišite vsaj kje ima tale ić domicil . Tale EP bi pa lahko začel z nagradami za iskanje takšnih barab. Če je tale iz Bosne , bi zadostovalo 20,000 € da ga zopet vidite !