Slovenija > Črna kronika
504 ogledov

"Kriminalist" preverjal pristnost bankovcev

zvonec
Policisti so prijeli osumljenega goljufije starejše občanke, ki se ji je predstavil kot kriminalist

Policisti so po intenzivnem zbiranju obvestil na celjskem izsledili osumljenca, ki naj bi starejšo občanko skupaj s sostorilcem prepričal, da sta kriminalista, ki preverjata pristnost bankovcev. Oškodovanko sta odpeljala na več različnih pošt, kjer je dvignila denar in jima ga izročila, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Murska Sobota.

Policisti so 45-letnega osumljenca izsledili na območju PU Celje v nedeljo zvečer. Po opravljeni hišni preiskavi in vseh zbranih obvestilih pa so ga s kazensko ovadbo kaznivega dejanja goljufije in lažnega izdajanja za uradno osebo v ponedeljek privedli pred preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Murski Soboti. Ta je zanj odredil pripor, so sporočili murskosoboški policisti.

Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil in drugimi aktivnostmi, da bi izsledili drugega storilca. Zato pozivajo morebitne oškodovance, ki enakih ali podobnih dejanj še niso naznanili, da to storijo čim prej s klicem na telefonsko številko 113 ali osebno na najbližji policijski postaji. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.