Slovenija > Črna kronika
74 ogledov

Krivcu v X6 grozi osem let zapora

Prometna nesreča na štajerski avtocesti Bralec Zurnala24.si
Policija je pred dnevi kazensko ovadila Rada Vodlana zaradi povzročitve septembrske hude prometne nesreče pri Šentjakobu, v kateri sta umrli dve osebi, še osem pa je bilo poškodovanih.

"2. novembra je Policijska uprava Ljubljana na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podala kazensko ovadbo zoper eno osebo in sicer zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti," je za Žurnal24 povedal Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik omenjene uprave.

Kot je znano, je usodnega 18. septembra Rado Vodlan v BMW X6 z ameriškimi registrskimi tablicami pri visoki hitrosti treščil v avtomobil toyota camry italijanskih registrskih tablic, ki je ustavljal pred kolono zaradi del na avtocesti Ljubljana - Maribor. Posledično je med seboj trčilo še več avtomobilov. Dve italijanski državljanki v toyoti sta umrli na kraju nesreče, dve osebi pa sta bili hudo poškodovani.

Vodlanu, lastniku dveh podjetij v Domžalah, sedaj grozi do osem leta zapora in prepoved vožnje motornega vozila.

Komentarjev 4
  • mitja vilar 07:50 24.november 2011.

    Ena od težko razumljivih stvari je, da se je ta nesreča zgodila na ravni, z obeh strani ograjeni cesti. Nekateri tudi naravnost niso sposobni voziti. Primer je ljubljanski obroč, obvoznica, dolga cca. 20 km okrog mesta. Ograjo popravljajo tedensko. Temeljno ...prikaži več vprašanje je, kako delčku voznikov, ki dejansko ogrožajo vse okrog sebe+sebe to preprečiti.Razen nadzora prometa s kamerami, radarji in policije v civilnih vozilih za takojšnjo ureditev druegega načina ne poznam. Vožnja avtomobila ali motorja je za nekatere ljudi pač intelektualno prezahtevno opravilo.

  • KOJAK 19:05 20.november 2011.

    Zakaj govorite na pamet!!!G. Maček, ki je umoril 3 je sredi sodnega procesa. Proti G. Vodlanu pa je šele sprožen kazenski postopek, ki pa se zna zavleči tako kot Mačkov....

  • Roman 17:20 20.november 2011.

    Ja, Marko, res je šel hitro naprej, ampak epilog vsega tega bo: pogojna kazen!!Ta naš sistem očitno dovoljuje brez zaporne kazni ubijati nedolžne po cestah.Saj se vsi procesi teh "morilcev" končajo vedno isto: dober odvetnik jih reši zapora. ...prikaži več Me zanima, kako bi zastopal tak odvetnik "morilca" in kakšno kazen bi mu dosodil sodnik, či bi mu ubili enega od njihovih najbližjih!