Slovenija > Črna kronika
2084 ogledov

Krkavče: Žensko, ki je v kritičnem stanju, napadel v kuhinji

umor kri prizorišče zločina
Koprski kriminalisti so razkrili nekaj več podrobnosti sobotnega dogajanja v vasi Krkavče pri Kopru.

Kot smo že poročali, je v soboto 71-letni moški napadel 83-letnega moškega in 75-letno žensko. Moški je za posledicami poškodb umrl na kraju dogodka. 

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Koper Dejan Grandič je povedal, da je bil tamkajšnji OKC v soboto okoli 8.30 s strani občanke obveščen, da se je v Krkavče pripeljal moški, ki je vstopil v hišo zakoncev, in da se iz hiše sliši vpitje. 

Policisti, ki so bili napoteni na kraj dogodka, so ob prihodu ugotovili, da gre za 71-letnega moškega z območja Kopra. V bližini lope so v mlaki našli ležečega 83-letnega moškega, v kuhinji pa v krvi ležečo 75-letno žensko. Moškemu, ki je bil pred stanovanjsko hišo, so odvzeli prostost in ga pridržali zaradi suma storitve umora in poskusa umora. 

Ob prihodu policistov na kraj dogodka je 83-letni moški še kazal znake življenja, a je do prihoda reševalcev umrl. Ranjeno žensko so zaradi hudih poškodb odpeljali v Splošno bolnišnico Izola, kjer je še vedno v kritičnem stanju. 

Policija | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Preiskava je pokazala, da je med žrtvama in storilec ter njegovo družino več različnih sporov in nesoglasij, povezanih s premoženjem. Policisti so tako v preteklosti že morali posredovati zaradi različnih sporov in nesoglasij v zadnjih nekaj letih. V določenih primerih je šlo za prekrške, v drugih za kazniva dejanja, vezana na premoženje kakor tudi z elementi nasilja. Med osumljencem in žrtvama so nekateri spori potekali tudi na sodiščih. Policisti sumijo, da je prav vsebina oziroma razplet sodnih postopkov eden od povodov za umor. Storilec se je do zdaj v postopkih branil z molkom. 

Osumljenca so danes zjutraj privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredilo pripor. Kriminalistična preiskava se intenzivno nadaljuje. Za zdaj tudi ni jasno, kaj je bilo morilno orožje. Kot je dejal Grandič, bo to znano šele z naknadnimi preiskavami. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Rafaeluss 09:23 07.avgust 2018.

    Ne vejo kakšno o orožje je uporabil. O bog je nož, roka, sekira, saga ali pištola se pa res da presoditi. Saj ni treba napisat nož znamke, serijske številke in kupljen na boljšem sej. U.!!!

Sorodne novice