Slovenija > Črna kronika
73 ogledov

Kršil predpise in se zaletel v policijsko vozilo

Aretacije v Ljubljani
1/13
Bralec Žurnala24
Na križišču Zaloške in Kajuhove ulice v Ljubljani so dopoldne policisti lovili in prijeli 29-letnega voznika, ki je kršil cestno-prometne predpise. Voznika vozila je med begom vrglo iz vozila, pri tem pa ni bil poškodovan noben pešec.

Kot je razvidno iz fotografij, ki nam jih je poslal bralec, je šlo za obsežno policijsko akcijo, saj je sodelovalo več policijskih vozil.

Bralec nam je ob tem še povedal, da se je vse skupaj dogajalo okoli 8.30. "Bilo je približno 10 policijskih avtomobilov, ena ´marica´ je bila verjetno poškodovana, ker še vedno stoji na križišču in je bil pokrov motorja odprt," je povedal.

Policija: 29-letni voznik clia skozi rdečo v policijsko vozilo

29-letni voznik clia je storil več hujših cestno prometnih prekrškov, s katerimi je ogrožal sebe in druge udeležence v prometu, so za zurnal24.si dejali na PU Ljubljana.

Med drugim je tako vozil neregistrirano vozilo brez vozniškega dovoljenja, prevozil je rdečo luč, v križišču je vozil v nasprotni smeri in ni upošteval zakonitih odredb policistov.

V križišču Zaloške in Kajuhove ceste je tako zapeljal v križišče kljub temu, da je v njegovi smeri na semaforju gorela rdeča luč.

"V tistem trenutku je v dovoljeni smeri (pri zeleni puščici) v križišče zapeljalo službeno vozilo policije, zaradi česar je prišlo do oplaženja med vozili," so povedali na PU Ljubljana.

V prometni nesreči se je tako voznik clia telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski Klinični center. Policisti okoliščine dogodka še preverjajo in povedali, da nobeni osebi ni bila odvzeta prostost.

Bralec je namreč predtem za zurnal24.si dejal, da so policisti vklenili voznika clia.

Komentarjev 46
  • Žurnalček 11:34 30.januar 2012.

    Jaz sem absolutno zato , da policaji dobijo dovoljenje za odstrel takšnih voznikov po 1 minuti pregona, ko postane popolnoma jasno , da je voznik "obveščen " o zaustavljanju , pa tega noče storiti.Pa ne odstrel z pištolo ampak z mašingvererjem.

  • raviotar 00:27 30.januar 2012.

    No še to, sicer bo tole zadnje sam zrihtal slej kot prej, ampak res srčno upam, da bo pokončal samo sebe. Jozek D, nikoli ne veš, mogoče bo pa srečal ravno tebe lol. Jani R. če tole bereš slučajno, pa ...prikaži veča ti toplo priporočam, da se odpraviš do predora Kastelec in izvedeš life crash dummy test, tamle so za to narejene izredno priročne odstavne niše. Ampak takrat prijatelje doma pusti. Kreten prfuknjen.

  • raviotar 00:19 30.januar 2012.

    @jozek D. vtipaj v YouTube "sneti rešilec" in potem še enkrat ponovi to izjavo. Gre za istega voznika!!! Ki je 2 leti nazaj v ljubljani sredi mesta PREHITEL reševalno vozilo na nujni vožnji! Vmes prevozil 3 rdeče na polno. No, ...prikaži več poglej si in potem naprej pametuj. Še premalo so ga. Mogli bi ga tako zadeti, da mu možnost preživetja ne bi bila dana! Da bi bil končno mir.