Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Krvava svatba: Pobil nevesto in še pet ljudi

Natalija in Vlastimir Šefer Facebook
Srbijo pretresa krvavi zločin, do katerga je prišlo dan po poroki. Novopečeni tast se ni strinjal s sinovo izbiro, zato je ubil njegovo mlado ženo in še pet ljudi. Sodil si je sam.

Martonoš in Oron blizu Subotice. Danes zgodaj zjutraj, le nekaj ur po končanem poročnem slavju, je 55-letni Rade Šefer s streli iz lovske puške pokončal 25-letno nevesto svojega sina in njene starše, poleg tega pa še svojo soporogo in njene starše, ki so sinovi izbiri dali blagoslov.

Da sinove izbire ne odobrava, naj bi odkrito pokazal že v preteklosti, med drugim jo je zmerjal in ji dajal različne žaljive nadimke. Segel je po lovski puški in pobil šest ljudi; njegov sin naj bi bil v tem času v garaži, poročajo srbski mediji, ki dodajajo, da pred tem moški ni nikoli prišel navzkriž z zakonom.

Strelski pohod ustavil Francoz

Sprva so srbski mediji poročali, da si je napadalec ob koncu svojega morilskega pohoda sodil sam, Blic pa objavlja preobrat v zgodbi; poleg šestih ljudi, ki jih je ubil Šefer, je težko ranil še eno žensko, gostjo na poroki. Ustreliti je skušal tudi njenega moža, francoskega državljana, a ta se je uspel ubraniti napadu. V samoobrambi je napadalca tudi ubil.

Blic poleg tega piše, da se je Šefer lani ločil od svoje 47-letne žene Roze, ki jo je tudi okrivil, da je sinu našla nevesto, ki mu ni bila po godu.

Po sinovi poroki naj bi precej opit najprej odšel v hišo staršev svoje nekdanje soproge in jih ubil. Nato se je odpeljal do doma svojega sina, kjer je ubil njegovo komaj 25-letno nevesto in njune starše ter svojo nekdanjo ženo. Streljal je še na eno gostjo poroke, kar mu je, kot že omenjeno, njen soprog preprečil. 

Komentarjev 14
  • Janez_53 19:45 18.maj 2015.

    Se strinjam, ampak to je novinarjev izdelek, za katerega se pričakuje, da bo kvaliteten, tako kot mora biti kvaliteten izdelek vsakega drugega delavca!

  • marabunta 12:10 18.maj 2015.

    vsi taki ljubitelji orožja so potencialni morilci, slej ko prej se komu utrga in potem beremo o takih masakrih, .....če rad ubijaš pač ubijaš, ni važno kaj, na teh seznamih so največkrat lovci, bivši vojaki, povratniki iz zaporov in drugi ...prikaži več izmečki družbe, pa brez zamere

  • marabunta 12:01 18.maj 2015.

    in kaj za vraga počnejo mlada dekleta v tujini???? ....mi nevedneži vseskozi mislili, da iščejo priliko za dober in pošten zaslužek, potem pa ta razsvetlitev, uff smo naivneži, a ne krogec? res....hallooo??