Slovenija > Črna kronika
621 ogledov

Kupec prijavil preprodajalca droge

kokain PU Nova Gorica
Policiste je kupec poklical kar sam.

Policisti so klic prejeli 18. marca nekaj minut pred drugo uro zjutraj. 41-letni Koprčan je v Piranu od 57-letnega domačina kupil kokain. Ker sta se pri tem sprla in je Pirančan s pištolo streljal za Koprčanom, je slednji poklical policijo. 

Policisti so zaradi razjasnitev okoliščin dogodka podrobneje zbrali obvestila od prijavitelja in opravili več razgovorov z občani v Piranu. Na podlagi odredbe so na domačem naslovu osumljenca opravili hišno preiskavo. Osumljenemu Pirančanu so 27. marca odvzeli prostost. 

V sodelovanju s Policijsko postajo vodnikov službenih psov Koper so opravili preiskavo stanovanjskih in drugih prostorov, ki jih uporablja osumljeni v Piranu.

Osumljeni je zaradi nadaljnje prodaje hranil več različnih prepovedanih drog, in sicer 133,6 g kokaina, 1,3 g heroina, 2,5 g amfetamina in 3 tablete po 10 mg apaurina. Policisti so mu zasegli prepovedano drogo, vključno s pripomočki za pakiranje prepovedane droge, tehtnico in denarjem, za katerega sumijo, da izvira iz kaznivega dejanja. Zasegli so mu tudi štartno pištolo, s katero je streljal. 

Po zaključku preiskave je bil 57-letni Pirančan priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je najprej zanj odredil hišni pripor, kasneje pa pripor v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper. 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, saj gre za osumljenca, ki je prodajal prepovedane droge številnim odvisnikom z območja Obale. 

*fotografija je simbolična. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.