Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Kupovali v Ljubljani, prodajali v Celju

policija Anže Petkovšek
Štirje osumljeni in pridržani zaradi preprodaje prepovedanih drog.

Celjski kriminalisti so po več mesecih zaključili preiskavo kaznivih dejanj s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Po treh hišnih preiskavah na območju Policijske uprave Celje, opravljenih po odredbi sodišča, so pridržali štiri osumljence, in sicer 24-letno žensko ter tri moške, stare 29, 30 in 37 let, vse z območja Celja.

S kaznivimi dejanji kljub obsodbi nadaljevali

"Kriminalisti so preiskavo omenjenih kaznivih dejanj začeli marca letos in med preiskavo pridobili dokaze o delovanju kriminalne združbe, ki je izvrševala kazniva dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili tako, da je dobavljala prepovedano drogo heroin in amfetamin v Ljubljani ter jo prodajala uživalcem na območju Celja. Zoper osumljene so kriminalisti uporabili tako klasične kot tudi prikrite preiskovalne ukrepe in pridobili dokaze za kar 34 kaznivih dejanj," pojasnjuje Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje. Pri hišnih preiskavah so osumljenim zasegli tako droge, med katerimi je bilo 100 gramov amfetamina in 30 gramov heroina, kot tudi več preciznih tehtnic. Pri tem so tudi ugotovili, da je osumljena 24-letnica prestajala pogojno kazen zaradi istega kaznivega dejanja, osumljeni 37-letni moški pa je bil prav tako že pravnomočno obsojen za kazniva dejanja, povezana s prodajo drog. Kriminalisti so osumljene s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanje odredil sodno pridržanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.