Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Laboratorij za travo

(Foto: PU Ljubljana) Žurnal24 main
Petindvajsetletni Ljubljančan je imel s pajdašem v okolici Vrhnike pravcati laboratorij za gojenje marihuane. Končala sta v priporu.

Ljubljanski policisti so že prejšnjo sredo 25-letniku, vozniku osebnega avtomobila Hyundai, zasegli 118 rastlin prepovedane konoplje, ki jo je imel v lončkih. Sledila je hišna preiskava, ki jo je odredilo sodišče.

V okolici Vrhnike so tako odkrili pravcati laboratorij za gojenje prepovedane konoplje, ki sta ga upravljala omenjeni 25-letnik in njegov 27-letni pajdaš.

Med preiskavo so jima policisti zasegli opremo za hidroponično gojenje (reflektorje, časovna stikala, žarnice za ustvarjanje umetne svetlobe, ventilatorje, klimatsko napravo, opremo za zalivanje, gnojila ...), s katero sta zagotavljala primerno temperaturo in vlažnost ter druge pogoje za uspešno rast konoplje.

Policisti so zasegli tudi nekaj čez 400 sadik rastlin, 1,5 kilograma prepovedane droge konoplje in 13 kosov prepovedane droge ekstazi.

Zaradi suma kaznivih dejanj, povezanih z nedovoljenim prometom s prepovedanimi drogami, so ju s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.