Slovenija > Črna kronika
249 ogledov

"Lahko bi šlo za organiziran poskus ropa"

Izola Youtube
Na spletu se je pojavil videoposnetek, ki prikazuje varnostnika družbe Sintal z izvlečeno pištolo, na prizorišče spora z domačinom pa prideta tudi policista. Kot kaže, je do spora prišlo zaradi tega, kje je varnostnik obračal avtomobil.

Iz Sintala so se odzvali na objavo, da so policisti 23. marca ob 14.48 dobili obvestilo, da za banko v Izoli varnostnik potrebuje pomoč, ker ga je napadel moški. Zatem je poklical tudi omenjeni moški in prijavil, da je varnostnik proti njemu uperil pištolo.

"Prevozniki denarja so primorani vsako provokacijo jemati resno"

Prevoznika denarja sta v Izoli nameravala odložiti vrečke z denarjem v bančni trezor. Zapeljala sta na cesto, ki se nahaja za banko. Med obračanjem je pred vozilo nenadoma stopil večji, močnejši neznanec in začel razbijati po vozilu ter vpiti in groziti varnostnikoma. Varnostnik spremljevalec je stopil iz vozila in osebo opozoril, naj se oddalji od vozila. Ker oseba opozorila ni upoštevala, je varnostnik izrekel ustno odredbo, naj se oddalji in preneha z ogrožanjem. Neznanec je svoje agresivno vedenje še stopnjeval. Varnostnika je odrinil in med vpitjem izjavil, naj pokliče policijo. Varnostnik je iz žepa vzel mobilni telefon in odtipkal 113, še preden pa se je zveza vzpostavila, ga je moški ponovno odrinil in mu iz rok zbil telefon.

Varnostnik je stopil še dva koraka nazaj, moški pa se je približeval in kazal očitne znake, da namerava z njim fizično obračunati. Varnostnik, ki je ostal v avtu, je iz vozila poklical policijo, varnostnik spremljevalec pa je postopal skladno s pravili stroke. Iz toka je potegnil pištolo in jo usmeril proti moškemu. Stopil je še nekaj korakov nazaj in ukazal moškemu, naj se umakne od njega, vendar ga ta ni upošteval in je nadaljeval tudi z verbalnimi grožnjami. V dveh minutah sta prispela policista, ki sta stopila do moškega, varnostnik pa je spravil pištolo nazaj v tok. Ko sta policista z moškim izvajala postopek, je ta nenadoma stekel do varnostnika in
ga napadel, nakar sta ga obvladala policista.

"Varnostnik je podal tudi ovadbo"

Policisti so na kraju ugotovili okoliščine (kot so razvidne tudi iz posnetka, ki je objavljen na spletu). Varnostnika sta zapeljala na dvorišče za banko, to pa je 43-letnega Izolčana razburilo, zato je na njiju pričel kričati. Eden od varnostnikov je stopil iz službenega vozila in mu hotel pojasniti, da bosta vozilo samo obrnila in odšla, vendar je domačin nadaljeval s kričanjem in hodil proti 28-letnemu varnostniku, ki pa je v strahu, da ga bo napadel in poškodoval, povlekel iz toka službeno pištolo, jo repetiral in usmeril v Izolčana do prihoda patrulj.

Varnostnik je po intervenciji na policijski postaji podal kazensko ovadbo zoper domačina, in sicer za ogrožanje varnosti. Policisti PP Izola imajo tudi posnetek postopka in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, so nam še sporočili s policije.

Komentarjev 34
  • golob.bob 23:41 08.april 2012.

    ce je to lokalni mafiozo :)) obicn pobrit debeluh k se dela da je neki.. doma mu pa se mami lika in pere, po moznosti se nosek briše ker si ga vilko debilko itak nezna sam :))

  • golob.bob 23:40 08.april 2012.

    to ni lokalni idiot.. to je sam idiot :)))

  • golob.bob 23:38 08.april 2012.

    tocno to.. vilko debilko, nej si zdaj skupaj s kolegom ogledujeta ta video.. cimvecjo kazen.. ogrozanje, poskus ropa, ma vse kar pride na pamet bi mu obesli.. :)) debil will always be debil :))