Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Lani eden, letos že trije mrtvi

Nesreča pri Litiji PGD Litija
Naše ceste so letos vzele že tri življenja.

Letošnje leto se je sicer začelo brez smrtnih žrtev, a že do konca prvega tedna je statistika mrtvih v prometnih nesrečah poskočila. Na slovenskih cestah so se v minulem tednu zgodile tri prometne nesreče, v katerih so umrle tri osebe. V enakem obdobju lanskega leta je na naših cestah umrla ena oseba, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Prvi teden ni bilo smrtne žrtve, naslednje dni pa je bila vsak dan ena. 

Prva smrtno žrtev so ceste zahtevale 7. januarja, 40-letna voznica je zapeljala iz kolone in čelno trčila v tovornjaka.

Le dan kasneje je delavec v Razdrtem med čiščenjem snega s pločnikov ob vzvratni vožnji zadel 85-letnega domačina, ki je umrl. 

Dan kasneje je voznik obrnil na avtocesti, trčil v pravilno vozeče vozilo švicarskih registrskih oznak in umrl.

Vozite strpno in upoštevajte prometne predpise!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Ferluci 10:08 11.januar 2016.

    Za varnost v prometu ima pomembno vlogo Agencija za varnost v prometu, s predsednikom, podpredsednikom in več kot 100 zaposlenimi ljudmi... Kolikor vem, je njihov glavi izdelek 100 strani dolgo letno poročilo. Vsebinsko ni kdove kako kakovostno, prej bi rekel ...prikaži več da gre za prosti spis, ki opisuje vsega po malem. Večina seminarskih nalog predmetov raznih fakultet je zahtevnejših in vsebinsko boljših. Jasno, zato tudi ni rezultatov - agencija, kot večina ostalih agencij - namenjena je sama sebi.

  • Avatar Leon
    Leon 09:43 11.januar 2016.

    V RS imamo ZAVODE za varnost ,ki pa nas samo obveščajo koliko nas je manj zaradi prometnih nesreč. Brez preventivnih aktivnosti za zmanjšanje nesreč in MRTVIH.Skratka birokratski zavod .