Slovenija > Črna kronika
154 ogledov

Leta spolno zlorabljal svoja psa

Hrvaška policija Pixsell
Na Hrvaškem vznemirja zgodba 39-letnega Zagrebčana, zoper katerega teče preiskava zaradi zoofilije; spolno naj bi leta zlorabljal svoja dva psa, se pri tem fotografiral in fotografije objavljal na spletu.

Kot pišejo hrvaški portali, gre za moškega, ki so ga sosedje poznali kot človeka, ki lepo skrbi za svoja dva štirinožna prijatelja, pasme rodezijski gonič. Policija po drugi strani zoper njega vodi preiskavo zaradi sumov, da je leta svoja psa posiljeval, fotografije svojega početja pa prek spleta delil z ljudmi podobnih nagnjenj.

Kot piše portal 24sata, naj bi šlo za uglednega direktorja in lastnika podjetja, ki je med drugim registrirano tudi za prodajo psov. "Oprostite, policija mi je rekla, da primera ne smem komentirati," je za portal kratko odgovoril poznani hrvaški kinolog, ko so ga novinarji vprašali o tem, kako naj bi lastnikovo nagnjenje vplivalo na dejavnost podjetja.

Moškega je policija priprla, preiskovalni sodnik mu je odredil enomesečni pripor, da v teku preiskave ne bi mogel vplivati na priče. Poleg posiljevanja svojih psov ga sumijo tudi ubijanja živali.

Po hrvaških zakonih mu grozi zapor do enega leta. Za primerjavo: v Franciji zoofilijo kaznujejo z zaporom do dveh let in denarno kaznijo do 30 tisoč evrov, v Švici obsojenega zoofilije lahko kaznujejo tudi z zaporom do treh let. Tovrstna dejanja so nezakonita na Norveškem, v Beliji, na Nizozemskem, Irskem, v Kanadi pa za tovrstno početje grozi celo kazen do 10 let zapora.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • alibaba 18:09 30.september 2015.

    Če bo kdaj zakon,da se takšnim ljudem odreže tiča,se javim za to delovno mesto.Rezal bom počasi,kos za kosom.

  • novispenjac 12:55 29.september 2015.

    misliš dresure:)?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:30 29.september 2015.

    V prvi vrsti je to problem napačne vzgoje oziroma nevzgoje.