Slovenija > Črna kronika
283 ogledov

Leto dni od tragedije v Arji vasi

Alojz Kračun (Foto: Gregor Katič)
1/29
Žurnal24 main
Danes mineva leto dni od ene najhujših prometnih nesreč na naših cestah. Napredek v sodstvu, tožilstvu in prometu je opazen, pravi oče preminulega Petra. Dodaja pa: "Bolečina bo vedno ostala."

"Če se primerjamo z ostalimi, lahko rečem, da je bil v tem času storjen napredek na področju sodstva, prometa, tožilstva... Če pa gledamo z vidika, da je bilo vse jasno že prej, to mnogo predolgo traja. Ne gre za zadevo, ki bi bila dvoumna. Vidi se, da odgovorni ljudje žal ali pa na srečo še niso bili v naši koži in tega ne razumejo," nam leto dni po tragični nesreči, v kateri je izgubil 24-letnega sina Petra, pove Alojz Kračun.

"Niso umrli zaman"
V letu dni so starši treh mladih Celjanov, katerih življenja so zaradi vinjenega voznika Branka Mačka ugasnila nekaj kilometrov pred domom, dosegli veliko. V zadnjem času smo veliko pisali o spremembah prometne zakonodaje, do katere je prišlo v veliki meri zaradi primera Arja vas. "Če so morali oni umreti zato, da se bodo naredili neki premiki v glavah ljudi, potem je ta bolečina malo manjša. A bolečina bo pač vedno ostala... Nekaj se je naredilo na tem področju, vsaj 40 manj ljudi je umrlo na cestah letos v primerjavi z lani. To nam je neka tolažba, da niso zaman umrli."

"Moram verjeti in bom verjel"
Pravosodni minister Aleš Zalar jim je dejal, da bodo primer obravnavali prednostno; ni pa znano, ali bo primer epilog na sodišču dobil ta mesec ali se bo zadeva vlekla še dlje. "On nam je to obljubil, videli pa bomo, ali bo obljubo držal. Moram verjeti in bom verjel, da bo tako."

Niti sveče jim ni prižgal
Glede 47-letnega Mačka, ki si je v nesreči poškodoval le roko, pa pove: "On bi nam mogel na nek način izkazati spoštovanje, izreči obžalovanje, kot se to spodobi. Tega ni storil. Vidi se, da zadeve ne obžaluje. Sam nekaj govori po medijih, kako obžaluje nesrečo. A v letu dni ni zbral toliko poguma, da bi vsaj prižgal svečo enemu, drugemu in tretjemu."

Tragedija v Arji vasi od lani do letos: več v galeriji.

Opozorilo uredništva: Prosimo vas, da se izogibate žaljivim komentarjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.