Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Lipa: Pravdni postopek preložen

Ravno danes mineva pet let od tragedije pred diskoteko Lipa, v kateri so umrla t Žurnal24 main
V Ljubljani se je začela pravda, s katero starši pokojnih deklet, ki so umrle pred lokalom Lipa, od odgovornih in družine Zavašnik zahtevajo 225.338 evrov odškodnine.

Starši pokojnih deklet tako v pravdnem postopku, ki poteka na ljubljanskem okrožnem sodišču, tožijo družino Zavašnik, njihovo podjetje Roto, varnostno službo Enigma Bagarić, Republiko Slovenija in Občino Medvode.

Danes so imeli poravnalni nalog, ki se je začel, ni pa se še končal, ker je Republika Slovenija vložila posebno vlogo, do katere se morajo stranke še opredeliti.

Poravnalni nalog so zato preložili na konec januarja.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Tragedija pred Lipo
23. decembra 2005 je množica mladih nekaj pred 22. uro pred lokalom Lipa v Spodnjih Pirničah pri Medvodah do smrti poteptala dve dekleti, tretje je zaradi poškodb umrlo v ljubljanskem kliničnem centru.

V incidentu je bilo pet ljudi tudi lažje poškodovanih. Pred lokalom se je namreč tisti večer po množičnem oglaševanju zbralo več sto ljudi, ki niso mogli vstopiti v diskoteko, ker je bila ta prezasedena. V gneči je varnostna železna ograja popustila.

Zavašnika še iščejo
Robert Tomaž Zavašnik
je bil zaradi smrti treh deklet pred Lipo obsojen na pet let zapora, kazen pa bi moral začeti prestajati že junija, a tudi njega na Dobu do danes niso dočakali.

Okrožno sodišče je sredi julija zanj odredilo prisilni privod, po dveh mesecih pa je policistom naložilo še urgenco o prisilni privedbi.

Sodišče je zato zanj razpisalo tiralico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.