Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Lovec ustrelil lovca

Lovska puška Shutterstock
Med sinočnjim lovom divjih svinj na območju hrvaškega Benkovca je prišlo do nenavadnega dogodka, ko je lovec - namesto svinje - ustrelil enega izmed kolegov iz zelene bratovščine.

V gozdovih na območju Benkovca sta sinoči v lov na dvije svinje krenila 59- in 33-letni lovec. Lov se je za slednjega sprevrgel v bitko za življenje. Namesto divje svinje je starejši lovec v predel trebuha ustrelil svojega mlajšega kolego.

Težko ranjenega ga je prepeljal v zadarsko bolnišnico, kjer so ga ponoči operirali. Po operaciji je njegovo stanje sicer stabilno, čeprav - kot poročajo iz bolnišnice - še vedno nevarno za življenje.

Policisti opravljajo preiskavo nesrečnega dogodka, potrditi skušajo, ali je šlo v resnici za nesrečen primer, ali gre morda za kriminalno dejanje, še piše hrvaški Index.

Komentarjev 4
  • Igor Đukanović 12:08 22.september 2014.

    Koliko točno takšnih nesreč se mora še zgoditi, preden spremenimo zakonodajo in drastično omejimo lov? Res so ta buržujski šport zaradi njegove osovraženosti prvi prepovedali nacisti. In res je Tito na lovu sklepal dejanske politične španovije in so mrtve živali ...prikaži večli bile kolaterala. A na današnji stopnji zavedanja, res ni potrebe po sprenevedanju.

  • mph 11:10 22.september 2014.

    Plus tega je novica malo zavajajoča, ko napišejo, da je "namesto svinje" ustrelil nekaj drugega. :-) Nimam problemov z lovom, ko gre za preživetje, pri tej odvratni lovski golazni pa gre v 99% verjetno za užitek pri pobijanju. Nagnusno. Ko ...prikaži več bi vsaj bilo več takih primerov. O tem, da pa je velika večina jagerjev pijanih pa vedo povedat vsaj vsi tisti, ki jim je ta golazen ustrelila kar na vrtu mačko, ko so pred leti želeli zmanjšat število klateških živali. Kaj ta golazen počne v divjini si lahko samo mislimi.

  • eosss 09:56 22.september 2014.

    Seveda, malo šnopčka pa jegra že zjutraj na tešče, pol je pa nesreča tu... Škoda, da si tako kvarijo ugled, za živali se da skrbet tudi brez alkohola in orožja...