Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Lovšetu podaljšali pripor

skakalci sprejem brnik lovše Boštjan Tacol
Ljubljansko vrhovno sodišče Tomažu Lovšetu za dva meseca podaljšalo pripor.

Ljubljansko vrhovno sodišče je za dva meseca podaljšalo pripor Tomažu Lovšetu, in sicer zaradi begosumnosti, je za STA povedala njegova soproga Anita Tunjič Lovše. Sodišče v sklepu navaja, da je Lovše begosumen, tudi zato, ker je vnaprej plačal šolnino za otroka v tujini.

"To je absurd. Otroka sta stara dve in pet let oz. sploh še nista šolobvezna," pravi Tunjič Lovšetova. Ob tem dodaja, da se je sodišče za podaljšanje pripora zaradi begosumnosti odločilo tudi zato, ker so v prisluhih slišali, da ona iz Ljubljane kupuje preko spleta v tujini, ker je bil Lovše julija en mesec v tujini in ker ima dobre povezave v tujini.

To je res smešno, pravi Tunjič Lovšetova, ki se je ob tem vprašala, če bi Bill Clinton, Al Gore, Naomi Campbell ali npr. John Kerry sprejeli Lovšeta v svoj dom kot begunca. Omenjene je Lovše kot lastnik Diners Cluba Slovenije gostil v Sloveniji.

V priporu od avgusta

Lovše se je v priporu znašel 9. avgusta, potem ko so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada opravili več hišnih preiskav zaradi suma oškodovanja Dinersa v višini najmanj devet milijonov evrov.

V okviru preiskave so pridržali tudi nekdanja zakonita zastopnika družbe Diners Club Slovenija Saša Pušnika in Antona Horvatiča, a so ju po zaslišanju izpustili na prostost, medtem ko se je Lovše znašel v priporu zaradi begosumnosti.

Lovše je preko svojih odvetnikov Stojana Zdolška in Anke Kozamernik vložil ustavno pritožbo na ustavno sodišče, saj sta Zdolšek in Kozamernikova prepričana, da ni izpolnjen pogoj za odreditev in podaljšanje pripora, to je obstoj utemeljenega suma napeljevanja h kaznivemu dejanju zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Pa tudi sicer v sklepu o podaljšanju pripora vidita vrsto kršitev Lovšetovih ustavnih pravic.

Komentarjev 4
  • Johan Spohan 08:22 09.november 2013.

    Na koncu jo bo tako ali tako zbrisal, verjetno pa bo dobil še kakšno odškodnino. Takšen je pravni red v Sloveniji. Kdor ima denar lahko naredi vse kar se mu zljubi, reveže pa v arest.

  • feferon 15:47 07.november 2013.

    Se bo fant kaj novega naučil...

  • Sultan Miki 13:57 07.november 2013.

    Na ustavnem bo zagotovo uspel, ker je pritožba oddana s strani "ta prave" pisarne...