Slovenija > Črna kronika
497 ogledov

Lucija: Pobegnil s kraja, a ga je pes našel

ukradeni predmeti PU Koper
V eni noči je osumljenec udaril dvakrat.

Marca in aprila letos na območju Pirana, Portoroža in Lucije obravnavajo povečano število velikih tatvin, vlomov v trgovine, gostinske obrate in stanovanjske hiše. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je najmanj štiri takšna dejanja izvršil 41-letni osumljenec z območja Lucije. 

V sredo je OKC Koper ob 3.05 prejel klic, da je sprožen alarm na bencinski črpalki v Luciji. Policisti, ki so prišli na kraj, so ugotovili, da je nekdo vlomil v bencinsko črpalko. Policisti vodnik službenega psa je ugotovil, da je storilec zbežal proti strnjenemu naselju v Luciji, saj je službeni pes zaznal sled storilca. 

Ob 4.25 so izsledili 41-letnega osumljenca, ki je ravno poskušal skriti dokaze kaznivega dejanja. Odvzeli so mu prostost in pridobili odredbo za hišno preiskavo na njegovem domačem naslovu. 

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov je bilo ugotovljeno, da je 4. 4. 2018 dejansko izvršil vlom v bencinsko črpalko in si prilastil 450 zavojčkov cigaret v vrednosti 1.781 evrov. Ukradene predmete so vrnili lastniku.

soseska Novi podatki Slovenija Razkrivamo lokacije po Sloveniji, kjer je bilo zadnja tri leta največ vlomov

Zelo aktiven že marca

Preiskava je pokazala, da je osumljeni od 16. marca do 21. marca vlomil tudi v stanovanjsko hišo na območju Kampolina. Hišo je preiskal in ukradel dve zračni puški in izvenkrmni motor. S tem si je pridobil protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 1.000 evrov. 

23. marca ob 23.35 je vlomil v tržnico v Portorožu, kjer je preiskal več prodajnih mest stojnic in si protipravno prilastil več novih denarnic, hlačnih pasov in torbic. V notranjosti ga je zalotil varnostnik. Ko je opazil varnostnika, je z ukradenimi predmeti zbežal s kraja. 

Še isto noč - ob 4.18 - je vlomil tudi v stanovanjsko hišo v Piranu in si protipravno prilastil 1.110 HRK gotovine, prenosno kamero, prenosni zvočnik in vžigalnik. Osumljenega so 24. marca ob 4.31 prijeli policisti PP Piran pri izvrševanju kaznivega dejanja. Odvzeli so mu prostost in ga zaslišali. 

Po zaključku preiskave je bil 41-letni moški 5. aprila s kazensko ovadbo pripeljan k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, saj preiskujejo še več drugih vlomov na območju občine Piran.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.