Slovenija > Črna kronika
508 ogledov

Skupina mladostnikov kradla po Obali

Vlomi PU Kranj
Večina osumljencev je mladoletnih, zato bo policija s poročilom seznanila tudi center za socialno delo.

Policisti Policijske postaje Piran so v decembru 2017 in januarju 2018 obravnavali skupino osmih mladostnikov, starih med 16 in 19 let, z območja občine Piran. Prvotno so jih obravnavali zaradi kaznivega dejanja vloma v prodajalno z mešanim blagom v Portorožu. Pri preiskavi so bili štirje pridržani, pri šestih pa so policisti opravili hišne preiskave. Zasegli so del predmetov iz vloma v prodajalno, pri treh mladoletnih osumljencih pa so zasegli tudi hladno orožje (bokser in dve teleskopski palici). Zoper njih bo zaradi kršitev Zakona o orožju podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. 

V preiskavi so ugotovili, da so mladostniki od oktobra do konca decembra 2017 na območju Lucije izvršili več kaznivih dejanj. Med drugim so štirje osumljenci v Luciji brez danega povoda pretepli mlajšega moškega, ki so ga zaradi hudih poškodb glave morali odpeljati na zdravljenje v UKC Ljubljana. 

Policisti preiskali 21 kaznivih dejanj

V istem obdobju so mladostniki (v občasno spremenjenih zasedbah) izvršili več kaznivih dejanj. Dvakrat so vlomili v poslovne prostore, vlomili so v mobilne hišice v Seči, v sedem plovil na območju Seče ter ukradli aparat izpred gostinskega lokala v Luciji. Iz objestnosti so na območju Lucije izvršili sedem kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, ki se nanašajo na razbijanje stekla na objektu, napise na objektu in na izpraznitev večjega števila gasilnih aparatov v stanovanjskih blokih in v gospodarskem objektu v Luciji. Skupno so policisti Policijske postaje Piran preiskali 21 kaznivih dejanj. 

Po končanih policijskih postopkih so policisti mladoletne osumljence predali staršem, zoper vseh osem osumljencev pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Štirje mladostniki skrivali dokaze

V času preiskave so policisti zaznali, da četverica mladostnikov iz omenjene skupine v času policijskega pridržanja ostalih osumljencev prevaža in skriva predmete, ki so izvirali iz kaznivega dejanja. S tem so želeli ovirati predkazenski postopek. Zaradi tega bo zoper njih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. 

Glede na dejstvo, da je večina osumljencev v zadevi mladoletnih, bodo skladno z zakonskimi določili policisti podali poročilo na pristojni center za socialno delo. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.