Slovenija > Črna kronika
319 ogledov

Mama: Ne najdem besed, da opišem bolečino

Domen Simonič PU Maribor
Domna Simoniča pogrešajo že teden dni. Policija iskanje usmerja v vse smeri, vendar brez uspeha. Domna tudi ni posnela niti nobena varnostna kamera.

Iskanje Domna Simoniča nadaljujejo tudi svojci. "Pozivam vse, predvsem Mariborčane, ki imate čas ob 14 uri, (lahko se pridružite tudi kasneje - info o kontaktu dobite pri šanku v Štuku) in s skupnimi močmi poiščemo Domna! Hvala za deljenje!" na Facebooku poziva Brigita Bincl, ki koordinira iskalno akcijo.

Mama: Ne najdem besed, da opišem bolečino

Iskalne akcije po Mariboru organizirala Eva Simončič, mama pogrešanega Domna, ki prav tako živi v Londonu. Vsem, ki so v iskalni akciji pomagali, se je tako zahvalila: "Kot mama pogrešanega Domna se želim z javno objavo zahvaliti vsem sorodnikom, prijateljem, znancem in vsem ljudem doma in v tujini, ki mi v teh hudih trenutkih stojite ob strani. Vsem, ki ste že pomagali bodisi fizično ali pa psihično. Ne najdem besed, da vam opišem mojo bolečino in ne najdem besed zahvale za vso podporo. Vedite, da je Domen izredna osebnost in fant na mestu in vas še enkrat v izredni bolečini naprošam za podporo in pomoč pri nadaljevanju iskanja.....HVALA!"

Reševalnih psov uradno še niso vključili, iskali neuradno

Domnova mama je za pomoč zaprosila tudi vodnike reševalnih psov. Pri iskanju so se jim tako v nedeljo pridružili člani kinološkega društva za reševalne pse Reps Maribor.

''Mama nas je  prosila za pomoč. Mi smo sicer neuradno tukaj, čeprav smo v sistemu civilne zaščite in pa tudi v sistemu uprave za zaščito in reševanje, vendar uradnega sklica nismo dobili. Smo se pa sami sklicali in smo na željo mame potem tudi predlagali, da gremo morda preiskat še desni breg reke Drave oz nabrežje pri studenškem gozdu,''  je za portal Maribor24.si povedala Darinka Lečnik Urbancl iz kinološkega društva. ''Reševalni psi so pomemben člen pri iskanju pogrešanih oseb. Naši psi so izurjeni za iskanje pogrešanih oseb v naravi, npr. izpod ruševin. Imamo tudi članico, ki je izurjene za iskanje pogrešanih iz vode, vendar mi nismo usposobljeni za iskanje trupel. Naši psi so usposobljeni za iskanje še živečih, skrajšamo čas pogrešanja.'' 

Posnela ga ni nobena varnostna kamera

Domen Simonič je izginil v noči iz torka na sredo, ko je prišel na koncert v mariborski Štuk. Ali je sploh vstopil v klub, ni jasno. Prijateljica, s katero je bil, ga je bil, ga je nazadnje videla pred pekarno Mlinar v bližini vhoda. Pogovarjal se je z ljudmi, ki jih ona ne pozna. Pol ure kasneje ga je šla iskat, vendar ga ni bilo nikjer. Posnela ga ni nobena varnostna kamera. 

Kriminalisti in policisti preiskujejo v vse smeri. Čeprav ni indicev, da bi se mladi študent zapletel s sumljivimi ljudmi, primer obravnavajo, kakor da se je zgodilo kaznivo dejanje, saj lahko le tako pridejo do potrebnih odredb, poroča Večer. Tako so pridobili izpiske telefonskih klicev, ki pa niso pokazali nič neobičajnega. Telefon je nazadnje deloval ob 0.52, oče pa je pojasnil, da je bil sin brez polnilca. 

Domna Simoniča so iskali tudi najbolj izurjeni potapljači gasilske brigade, podvodne reševalne službe in potapljaškega društva Maribor. Pregledali so reko v širini in dolžini 1700 metrov. Ali bodo iskalno akcijo v Dravi nadaljevali, še ni znano. 

So ga ugrabili?

Na Štajerskem so se medtem razširile govorice, da bi lahko Domna ugrabili. Kot je oče povedal za Večer, ne izključuje ničesar, vendar dvomi, saj o tem, da sin pride domov, ni govoril nikomur.

Preberite tudi: 

Komentarjev 12
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:47 02.marec 2016.

    Pa sej jim nč hudga nočem. Kaj ti je? Novica je zato da se o njej govori. Moje sožalje sorodnikom.

  • Avatar praufo
    praufo 23:12 01.marec 2016.

    Nej vpraša tisto čarovnico, hmm kako se že piše, bla je v slovenskih novicah. Baje da ve, kje so tista letala, ki jih kao nihče ne najde. Evo najdu sem, sara memić, link je pa jasnovidka-sara.si. Dejte probat.

  • nergač 22:53 01.marec 2016.

    Nič ne ugibaj, prosim te še jaz, ne pokvari še tega, kar še nisi do zdaj.Tam v MB so ljudje, ki trpijo, ko berejo tvoja slaboumna ugibanja in vsaj njim prizanesi s svojimi spekulacijami.