Slovenija > Črna kronika
16400 ogledov

Maribor: Peška, ki jo je zbil avto, bo morala plačati kazen

Trening nočne vožnje Saša Despot
V petek zvečer, okoli 20.05 je 69-letni voznik vozil osebni avtomobil po Košaškem dolu v Mariboru, iz smeri košaške župnije proti ulici Na prehodu. Ob robu ulice je spregledal peško, jo zbil in jo hudo poškodoval. Policisti bodo peški izdali plačilni nalog.

* - Fotografija je simbolna

Ko je voznik pripeljal s parkirišča in je zavijal levo na ulico Ob Preši, da bi nadaljeval z vožnjo proti ulici Na prehodu, ni vozil po desni strani vozišča, zaradi česar je z levim bočnim ogledalom trčil v 69-letno peško. Ta je takrat hodila ob levem robu ulice Ob preši. Po trčenju je peška padla po vozišču in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor. 

Nesreča na gorenjski avtocesti policija opozarja Avto Brez odsevnika ne izstopajte iz vozila

Policisti so ugotovili, da peška med hojo po vozišču v neosvetljenem naselju, kjer ni pločnika ali pešpoti, na vidnem mestu na strani obrnjeni proti vozišču ni nosila svetilke, ki oddaja svetlobo, ki je vidna iz prednje in zadnje strani ali odsevnega telovnika živo rumene ali oranžne barve z odsevnimi trakovi bele barve. Zaradi tega ji bodo izdali plačilni nalog. 

Nesreča z jelenom Slovenija Modri odsevniki za manj masakra na cesti

Ugotovili so tudi, da je imel voznik v organizmu 0,07 mg/l alkohola, kar je še v mejah dovoljenega. Zaradi povzročitve prometne nesreče ga bodo kazensko ovadili.  

Komentarjev 11
  • Tatjana Ha 11:47 03.februar 2019.

    Vsaka druga voznica osebnega avta govori po mobitelu med vožnjo no pa tudi vozniki pa nikomur niič, tudi med menjavo smeri ,zavijanju na druge ceste,celo v križišče pa mobitel v roki........itd.....

  • Avatar jezeran
    jezeran 07:30 03.februar 2019.

    Polovico Ljubljane bi moralo dobiti kazen, ker že narobe prečkajo cesto, kje je še vse ostalo. Da o kolesarjih ne govorim, namesto po kolesarski, jih je povsod polno. Na koncu se pa še piz.dijo, če jim trobiš

  • darja19 19:23 02.februar 2019.

    Zmene varnost, ne zakon, sicer si zihr beboki prečka z fejsom v roki evo takim bi jaz pisala položnice