Slovenija > Črna kronika
7473 ogledov

Maribor: Umrl med posredovanjem policistov

Policija Saša Despot
Aktivno se je upiral.

Med sobotnim posredovanjem mariborskih policistov, ki so se okoli 14. ure odzvali na klic zaradi družinskega spora, je prišlo do nenadne smrti kršitelja, ki se je pred tem policistom aktivno uprl. Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, dogodek preiskuje posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva.

Sin nad policiste z borilnimi veščinami

Policisti so sicer posredovali zaradi spora v stanovanjski hiši na Brezju, kjer naj bi sin vpil na očeta, pri tem pa razbijal inventar in se ni želel pomiriti. Na podlagi zbranih obvestil s strani prijavitelja in glede na intenziteto kršitve so na nujno intervencijo napotili dve patrulji oziroma štiri policiste.

Med intervencijo se je kršitelj po besedah Šadla policistom aktivno uprl z uporabo znanja borilnih veščin in ob tem policiste telesno poškodoval. Ti so zato uporabili prisilna sredstva - fizično silo, plinski razpršilec in sredstva za vezanje in vklepanje ter kršitelja obvladali.

"Zatem je kršitelj izgubil zavest in kljub takojšnji zdravniški pomoči ter daljšemu oživljanju na kraju intervencije umrl," je dogajanje opisal tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave. Na kraj dogodka sta prišla dežurna tožilec in preiskovalni sodnik, preiskava posebnega oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili na specializiranem državnem tožilstvu pa še poteka.

Pokojni stari znanec policije, v sodnem procesu pa napadalec žrtev hkrati

Kot poroča spletni Večer, je bil pokojni 28-letni Alen B. Gre za nekdanjega profesionalnega tekmovalca v borilnih veščinah, med drugim v tajskem boksu. Bil pa je tudi znan nasilnež, ki je bil že velikokrat v policijskih postopkih. Kot spominja Večer, je bil najbolj odmeven incident oktobra leta 2013 blizu pokopališča Dobrava.

Takrat se je pokojni s še dvema pajdašema sprli z znancem. Ta je v prepiru uporabil pištolo, Alena B. ustrelil v vrat, njegovega pajdaša pa v nogo. Oba obstreljena sta se z golimi pestmi silovito lotila strelca in ga tako hudo poškodovala, da je bil ta nekaj časa v smrtni nevarnosti.

Na sojenju je tako Alen B. nastopal kot žrtev in napadalec hkrati. Zaradi procesne napake pa nobeden od vpletenih v strelski obračun ni obveljal za napadalca in so bili vsi pravnomočno oproščeni, končuje Večer.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 26
  • Avatar Mark035
    Mark035 18:05 15.marec 2020.

    Nisem vedel, da imajo policaji v Sloveniji pravico izreči smrtno kazen. Človeka ne poznam, ampak dvomim, da si je zaslužil smrtno kazen.

  • johan 14:28 15.marec 2020.

    Ta pretepač in pokojni je Alen Belec.

  • maresem 14:14 15.marec 2020.

    Ko bi se vsak tak primer tako končal, bi počasi zaživel mir na svetu.