Slovenija > Črna kronika
5440 ogledov

Mariborčanka 48-krat zabodla sestro dvojčico

Nož kri nasilje umor dokaz
1/2
Po tem, ko je obležala nezavestna, je sestro zabodla še vsaj desetkrat.

38-letna Mediha Hromadžić je z nožem umorila svojo dvojčico Mersihi, njuna mati Iznada pa je morilski napad po zaslugi pogumnega soseda komaj preživela. Obramba si bo prizadevala dokazati, da obdolženka v času napada ni bila povsem prisebna.

Okrožna tožilka je na podlagi izvedenskega mnenja psihiatra Mladena Vrabiča prepričana, da je obtožena zagrešila očitani zločin v popolnoma prištevnem stanju in se je zato zavedala pomena ter posledic svojih dejanj, piše Dnevnik.

Na današnjem predobravnavnem naroku je zato tudi za primer, če bi Hromadžićeva priznala krivdo in se pokesala, predlagala maksimalno 30-letno zaporno kazen.

Glavna obravnava se bo pričela 17. avgusta.

Krivde ne priznava

"Ne priznam krivde," je obdolženka zavrnila ponudbo tožilke.

Družinska tragedija se je v Mariboru zgodila 8. marca letos. Malo pred sedmo zjutraj je v družinskem stanovanju na mariborskem Pobrežju Mediha napadla sestro Mersiho. Z daljšim nožem je pričela silovito zabadati v njen hrbet, prsni koš in nadlakti.

Nož kri nasilje umor dokaz | Avtor: Profimedia Profimedia

Napad je poskušala prekiniti mama Izmeta, medtem je poškodovana sestra pobegnila k sosedu.

Sosed je takrat za Dnevnik takole opisal usodne minute: "Bil sem na poti v službo, ko sem izstopil iz stanovanja in na stopnišču zagledal okrvavljeno sosedo, eno izmed sester dvojčic. 'Pomagaj mi!' me je prosila."

Medtem ko je Emeršič poklical na pomoč reševalce in policijo, je ugotovil, da se v sosednjem stanovanju še zmeraj prerivata mati in sestra, piše Dnevnik: "Vstopil sem v stanovanje, stene so bile povsem krvave. Mater mi je uspelo potegniti ven, tudi ona je bila vsa okrvavljena."

Poskušali so zbežati po stopnicah, a se je 38-letna žrtev onesvestila na stopnišču. Kmalu za tem je za njimi prišla napadalka z nožem v roki in sestro zabodla še vsaj desetkrat. Patolog je na njenem truplu naštel kar 48 vbodnin. Umrla je na kraju tragedije.

58-letna mati je skupaj s sosedom uspela zbežati iz bloka, kjer so jo oskrbeli reševalci. Zdravniki so ji z operacijo rešili življenje in ji oskrbeli skupaj dvanajst vbodnih ran, ki so poškodovale več vitalnih organov, še poroča Dnevnik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • leonardo 08:42 21.junij 2018.

    Ne priznava, kaj? Sem mogoče jaz držal njeno roko in mahal po nezaščiteni sestri?

  • Avatar olor
    olor 07:30 21.junij 2018.

    Neprisebna? A je sploh kdaj bila? In na koncu bo pristala na psihiatriji in nikome ništa.

  • gregor51 20:06 20.junij 2018.

    Mediha Hromadžić ahahahaah tota mariborčanka...ahahahah