Slovenija > Črna kronika
12423 ogledov

Mariborska šahistka tihotapila Kitajce

Avtodom Profimedia Fotografija je simbolična.
Hrvaški policisti so aretirali 47-letno Štajerko, ki je v avtodom naložila enajst migrantov.

Sedeminštiridesetletna Mariborčanka Z. Ž., po naših neuradnih, a preverjenih podatkih nekdanja šahistka Zvijezdana Žugaj, se z najetim avtodomom z mariborskimi registrskimi oznakami na Hrvaško ni odpravila na počitnice, ampak po poslih. Nezakonitih.

V dogovoru s še neznano osebo, prav tako iz Slovenije, se je minulo nedeljo zgodaj zjutraj pripeljala v vas Jasenice v pokrajini in istoimenski občini Konavle blizu Dubrovnika. Tam se je, denimo, rodila Tereza Kesovija, po celem Balkanu priljubljena pevka, ki se je čustveno odzvala na poplave, ki so nas prizadele prejšnji mesec: "Pred kratkim sem bila v Sloveniji v Logarski dolini blizu čudovitega malega slapa, katerega hudournik je prizadel številne ljudi. Ne morem si kaj, da ne bi ob tem samo sklonila glave in sočutno rekla, da mi je žal."

Zaslužila bi 1.600 evrov

Žugajeva je parkirala blizu priznane restavracije Konavoski dvori, nedaleč od prizorišča letalske nesreče, v kateri je 3. aprila 1996 umrl 54-letni minister za trgovino v Clintonovi vladi Ronald Harmon Brown. Vojaško preurejeni boeing 737, s katerim bi moral, skupaj s še 34 potniki, pristati v Dubrovniku, se je zaletel v hrib.

Štajerka je tam po poročanju Dubrovačkega vjesnika v avtodom vkrcala enajst državljanov Kitajske, za katere je vedela, da iz Bosne in Hercegovine na Hrvaško niso prišli legalno. Njena naloga je bila, prepeljati jih v Slovenijo, s čimer bi zaslužila vsega skupaj 1.600 evrov. Okrog šestih zjutraj so jo že zgrabili policisti.

Potem ko je po zaslišanju pred dubrovniškim državnim odvetnikom menda priznala krivdo, je Žugajeva pristala v 30-dnevnem priporu. Ob varščini v višini 4.000 evrov se bo lahko branila s prostosti, po tamkajšnjih zakonih pa ji grozi do osem let zapora.


 

Komentarjev 6
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:19 07.september 2023.

    Prepoved prehajanje meje in 100 tisoč kazni

  • atamama 20:09 06.september 2023.

    Hehehe, prijava zaradi nelojalne konkurence. Cene so se takoj dvignile in stabilizirale ....

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:38 06.september 2023.

    Hrvaški policisti niso aretirali naše, ampak kar svojo! Lahko še 100 let živi v Mariboru, pa bo še vedno Hrvatica!