Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Med žrtvami pet otrok

Zaradi sovražnosti do tujcev je moralo umreti devet ljudi. Žurnal24 main
V požaru, ki je izbruhnil med karnevalskim rajanjem v kraju Ludwigshafen v Nemčiji, je umrlo devet ljudi, med njimi pet otrok.

Predstavnik gasilcev je povedal, da je bilo v požaru ranjenih najmanj 60 ljudi, od tega jih je 24 ostalo na opazovanju v bolnišnici. "Na žalost ne moremo trditi, da je to končno število žrtev," je dejala predstavnica policije Simone Eisenbarth.

Požar je izbruhnil v nedeljo ob 16.23 v neki stanovanjski zgradbi v mestu Ludwigshafen med karnevalskim rajanjem. Po podatkih tamkajšnjih oblasti je zahteval najmanj devet življenj, ranil pa najmanj 35 ljudi. Sicer pa je požar izbruhnil v nedeljo popoldne v štirinadstropni stanovanjski zgradbi. Gasilci so se z ognjenimi zublji bojevali vso noč, tako da jim je požar uspelo pogasiti šele zjutraj. Kako velik je bil, pa kaže že dejstvo, da so morale oblasti zaradi preventivnih razlogov evakuirati dve sosednji stanovanjski poslopji. 

Ludwigshafen je eno od večjih nemških pristanišč ob reki Ren. Mesto je sicer znano po kemijski industriji in velja za pomembno gospodarsko središče vinorodne dežele ob reki Ren.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.